Sport 2021. október 23. 13:30

Birkózó diákolimpia Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Birkózó diákolimpia Kiskunfélegyházán
A tavalyi évhez hasonlóan az idei esztendőben is otthont adott a női birkózó diákolimpia országos döntőjének városunk. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban ezúttal a diák és serdülő korosztályok versenyzői, az ország 10-15 év közötti legjobb leány birkózói léptek szőnyegre október 23-án. A rendezvényt többek között megtisztelték jelenlétükkel az olimpiai arany- és ezüstérmes Lőrincz-testvérek is.

Nagy várakozás előzte meg a versenyt, hiszen az ország legjobbjai, 52 csapat 151 birkózója érkezett a diákolimpiai döntőre, köztük a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület hat versenyzőjével.

A versenyt megelőzően a fiatal birkózók találkozhattak a 2021-es tokiói olimpián arany- és ezüstérmet nyert Lőrincz-testvérekkel is, természetesen a közös fotók sem maradtak el.

Az ünnepélyes megnyitó közös bevonulással és a himnusz eléneklésével kezdődött.

A megnyitón prominens vendégként köszöntötték többek között Bácsi Pétert, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatóját, a korábbi többszörös EB és világbajnokot. Továbbá Ritter Árpádot, a női szakág szövetségi kapitányát és Kapuvári Gábort, a női serdülő válogatott edzőjét.

Mellettük városunk szülötte, dr. Réczi László vb-győztes és olimpiai bronzérmes birkózó, Besze László korábbi edző, Lőrincz-Szabó Emese, korábbi EB ezüstérmes, Lőrincz Viktor és Tamás, a tokiói olimpia ezüst- és aranyérmesei is megjelentek.

A Magyar Birkózó Szövetség idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, ebből az alkalomból történelmi visszatekintést hallhattak a sportolók a sportágról és a félegyházi birkózásról.

Ezt követően Csányi József polgármester nyitotta meg a versenyt. Beszédében kiemelte, hogy a birkózás az egyik legnépszerűbb sportág Kiskunfélegyházán, így mindenképpen öröm, hogy ennyi fiatal versenyzőt láthatnak vendégül.

A birkózószövetség szakmai igazgatója, Bácsi Péter reményét fejezte ki, hogy a jelenlévők közül kerülhetnek ki a jövő nagy bajnokai. Végezetül Lőrincz Tamás olimpiai aranyérmes kapott szót, aki elmondta, hosszú út áll mindenki előtt, de megéri küzdeni a sikerért, az álmokért.

A megnyitó a diákolimpia eskütétellel fejeződött be, ami után Palásti Tibor nemzetközi bíró, a verseny elnöke ismertette a lebonyolítás menetét.

Az eredményekről később beszámolunk.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!