Hirdetmények 2021. október 29. 08:00

Körkérdés: Ön mivel fűt?

Körkérdés: Ön mivel fűt?
A hűvösebb, őszi idővel megérkezett a fűtési szezon is. Van, aki gázzal fűt, más esküszik a fatüzelésre. Vannak hívei a konvektornak, a központi fűtésnek, mások a padlófűtést részesítik előnyben, esetleg valamiféle kombinált megoldást választanak. Önként, vagy kényszerűségből… Kiskunfélegyháza lakosait arról kérdeztük, hogy miként melegítik otthonukat.

Ernyes Marco (22)
– Egy belvárosi ingatlanban élünk a párommal, ahol korábban kályhával fűtöttek.  1973-1974 körül bevezették a gázt az ingatlanba, így jelenleg is ezzel tartjuk melegen az otthonunkat. Ha rajtam múlna a választás, akkor is emellett tenném le a voksomat. Ugyanis könnyen karbantartható a rendszer, ha az ember odafigyel az éves ellenőrzésekre.




Nagy Lívia (45)
– Gázzal fűtök, mert a téglaépítésű társasházban erre van lehetőségem. De ha választhatnék, akkor is ezt a fűtési módot választanám, mert véleményem szerint ez a legbiztonságosabb és leghatékonyabb.





Varga Illés (23)
– Mi fával fűtünk, mert ahol lakunk, erre van lehetőség. A gázt nagyon költséges lenne bevezetni a házba, amire egyelőre nincs módunk. Kisebb lehűlések idején a hűtő-fűtő klímát kapcsoljuk be. Ez a kombináció egy megfizethető és talán nem túlságosan környezetszennyező megoldás.





Görög József (67)

– Külterületen lakom, fával fűtök. Minden évben előre megrendelem a szükséges mennyiséget, abból gazdálkodom. Egy szezonban körülbelül 30-35 mázsa fát tüzelek el. A vizet fatüzelésű bojlerral melegítem fel. Távlatokban sem tervezek más fűtési módszert alkalmazni, mert nagyon sok pénzbe kerülne a gázrendszerű fűtés.

V
. B.
     

Kövessen minket a Facebookon is!