Helyi hírek 2021. november 2. 12:00

Járványügyi tudnivalók

Járványügyi tudnivalók
Csányi József polgármester az alábbi közleményben foglalta össze az aktuális járványügyi tudnivalókat november 2-án, kedden.

Kedves Félegyháziak!

A múlt héten megjelent kormányrendelet értelmében a polgármestereknek kell dönteni arról, hogy kötelezővé teszik-e a védőoltást a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményeiben dolgozók számára.

Az önkormányzat intézményeinek vezetőivel, valamint a gazdasági társaságaink igazgatóival történt egyeztetést követően azt a döntést hoztam, hogy nem teszem kötelezővé a védőoltást az intézményeinkben dolgozók számára. Ettől függetlenül, hallgatva a mértéktartó és hiteles szakemberekre mindenkinek ajánlom, hogy a súlyosabb betegségek elkerülése érdekében mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Önkormányzati szinten egyébként a már kétszer beoltott kollégák száma meghaladja a 80 %-ot, és a leginkább veszélyeztetettebb szociális otthoni lakók több, mint 95 %-a már kétszer be van oltva.

A kormány másik döntése értelmében kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a vasúti és a buszpályaudvaron, valamint a megállóhelyeken. Kötelező a maszkviselés a kórház területén és az az egészségközpontban is.

Holnaptól (november 3.) a városi óvodákban és bölcsődékben a gyermek átadásakor-átvételekor kötelező lesz a maszkviselés, és a látogatók, ügyfelek a szociális intézményeink, a művelődési központ, a könyvtár, a múzeum és a polgármesteri hivatal épületébe is csak maszkban léphetnek be.

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester
   

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus