Program 2021. november 3. 17:30

Kultúrsarok – Márton-napi családi délután

Kultúrsarok – Márton-napi családi délután
Az ünnepi kalendáriumhoz kapcsolódva idén is megrendezi a Márton-napi családi délutánját november 6-án, a Móra Ferenc Művelődési Központ.

A magyar hagyományok szépségére és sokszínűségére rávilágító program célja, hogy minőségi szórakozást nyújtson kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az érdeklődők ezen a családi délutánon 15 órától kézműves foglalkozáson vehetnek részt, amely során őszi dekorációkat, lámpásokat és filcállatokat – elsősorban libákat – készíthetnek. Miközben mindenki művészi hajlama testet ölt egy-egy alkotásban, 15.30-kor elkezdődik a Bábakalács Bábszínház: „A szomorú királykisasszony” című bábelőadása, amelyben a családok az aranyszőrű bárányhoz ragadt falunép mókás történetét ismerhetik meg. A zenés-bábos formában előadott darab lehetőséget kínál a gyermekeknek, hogy megtegyék első lépéseiket a színház világában és játékosan ismerkedhessenek meg ennek a művészi ágnak a szépségeivel.



A napot a 17 órakor kezdődő, Lovászi Edina: „Abszurd, bravúr, celeb” című családi koncertje zárja. A Laik Eszter verseit megzenésítő előadás olyan idegen nyelvű kifejezéseket magyaráz el egyszerűen és játékosan a gyermekeknek, amelyeket nap, mint nap hallanak, de nem minden esetben értenek. A történet főszereplője egy mindent tudni akaró Pali nevű kisfiú, akivel az apróságok együtt tanulhatnak és játszhatnak.



További információ a 76/466-843-as telefonszámon kérhető.
A záró családi koncert a Hangfoglaló program támogatásával valósul meg.
             

Kövessen minket a Facebookon is!