Helyi hírek 2021. november 4. 08:00

4500 forinttal támogatja méterenként az önkormányzat a lakossági járdaépítést

4500 forinttal támogatja méterenként az önkormányzat a lakossági járdaépítést
Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete ebben az évben is biztosított lakossági járdajavításokra felhasználható pénzügyi keretet. Ennek felhasználását a választókörzet önkormányzati képviselőjének javaslatát figyelembe véve a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya koordinálja. A részletekről Sipos Róbert, a városüzemeltetési osztály főtanácsosa beszélt.

– Ki veheti igénybe és mire nyújtható a támogatás?

– A támogatást a lakosság veheti igénybe, a lakóingatlanok előtti, közterületi járdaszakaszok megépítésére, vagy teljes felújítására. A járdák készülhetnek betonból, de elsősorban a térköves burkolatok alkalmazását részesítjük előnyben. Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét arra a gyakran előforduló problémára, hogy a járda jelentős megemelése esetén a víz a szomszédok irányába folyhat, amely érdeksérelmet okoz, így ez mindenképpen kerülendő. Csak abban az esetben tudunk támogatást nyújtani, ha a járda megvalósítása megfelel az előírásoknak. Az építés műszaki követelményeiről a hivatal városüzemeltetési osztályán tudunk részletes felvilágosítást nyújtani.

– Milyen módon kérelmezhető a pénzügyi segítség, illetve mi az elszámolás menete?

– Először az építés szándékáról, a támogatás igényéről a körzet önkormányzati képviselőjét kell tájékoztatni. A vele való egyeztetés után, a felület hossza alapján megállapítható a támogatási összeg, amely október 20-át követően megépült járdák esetében 4500 forint folyóméterenként. Betonjárda és térkőburkolat esetén is azonos költségtérítést alkalmazunk. Erről az összegről számlát kell benyújtani hivatalunkhoz, amelyet követően a helyszínen ellenőrizzük a megvalósítást, és intézkedünk a kifizetésről. A részletes szabályokról szintén osztályunkon, vagy városunk honlapján elérhető tájékoztatóból informálódhatnak.

V. B.

          

Kövessen minket a Facebookon is!