Kultúra 2021. november 6. 12:00

Könyvtársarok – Novemberi sorozatajánló

Könyvtársarok – Novemberi sorozatajánló
Novemberben folytatódnak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár népszerű sorozatai.



11-én, csütörtökön 17 órakor a Félegyházáról indultak helytörténeti beszélgetéssorozat vendége dr. Vas Bence gitárművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar művészeti és tudományos dékánhelyettese, a Zeneművészeti Intézet igazgatója, oktatója. Beszélgetőpartnere dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja.



PST illusztráció

November 16-án, kedden és 17-én, szerdán 15 és 17 óra között a videójátékok szerelmeseit várják az Ifjúsági sarokba. Első alkalommal rendeznek FIFA21 bajnokságot a könyvtár fiatal látogatója, Kovács Zoltán Márk kezdeményezésére. További információ tőle kérhető az alábbi telefonszámon: 30/783-76-80.



Fotó: Incognito Club

November 18-án, csütörtökön 17 órakor a földrajzi szabadegyetem újabb előadója a Debrecenben élő Radics Tamás geológus, túravezető, akinek kedvenc terepe a Kárpátok vonulata, hiszen viszonylag kis területen rendkívül változatos felszínvilág, formakincs uralkodik, ami egyedivé és sokszínűvé teszi a tágabb értelemben vett lakóhelyünket. Több mint száz alkalommal járt Erdélyben, így este az Erdélyi-szigethegység legszebb túráiról mesél, a Bihar-hegységről, a Torockói-hegységről, a Gyalui-havasokról és a Vigyázó-hegységről. Bevezetőt mond Bense Zoltán, a sorozat házigazdája. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

November 3-ától az intézmény területén, a programokon is, az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszk viselése kötelező.

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus