Helyi hírek 2014. október 27. 08:20

Testvériskolai kapcsolat színes programokkal

Képgaléria
Testvériskolai kapcsolat színes programokkal
Szakkörökben, közös táborozásban és közös kirándulásokban gazdag pályázati programok megvalósítói a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola és a Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola. Valamennyi programelem a szociális kompetenciák fejlesztését segíti elő.

A "Déli barátság" TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0003 projekt, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Ez a pályázat kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak. Számos együttműködési lehetőség adódott már az iskolák számára, azonban arra még nem volt példa, hogy olyan kezdeményezés megvalósításának támogatására pályázhassanak, amelynek egyik feltétele, hogy különböző helyzetű iskolák alakítsanak ki kapcsolatot egymással, ezáltal teremtve lehetőséget a tanulók és pedagógusaik számára arra, hogy a sajátjuktól eltérő életminőségű/helyzetű társakkal kerüljenek együttműködő kapcsolatba. Ezáltal a résztvevő tanulók szociális kompetenciái fejlődnek, valamint kulcskompetenciák fejlesztésére is sor kerül. Mindez hozzájárul a tanulmányi eredményeik javulásához és iskolai eredményességükhöz. A sikeres iskolai részvétel hozzásegíti a tanulókat magasabb iskolai végzettség megszerzéséhez, amely által nő a munkaerőpiaci elhelyezkedési esélyük.

A program lehetőséget nyújt arra, hogy a különböző helyzetű iskolák, illetve tanulók a pedagógusokkal együtt tetszőlegesen kiválasztott és közösen felépített projektet dolgozzanak ki és valósítsanak meg.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!