Helyi hírek 2021. november 5. 10:00

A szokottnál kevesebben éltek a közmeghallgatással idén

Képgaléria
A szokottnál kevesebben éltek a közmeghallgatással idén
Közmeghallgatást tartott Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 4-én, csütörtökön 16 órakor. A városháza dísztermében ilyenkor azokat az állampolgárokat és helyben érdekelt szervezetek képviselőit várják, akik közérdekű kérdéseikre szeretnének választ kapni, vagy közérdekű javaslataikat osztanák meg a városvezetéssel.

Ezúttal a korábbi években megszokottnál lényegesen kevesebben érkeztek ezzel a szándékkal. Ennek oka talán az lehet, hogy hetek óta zajlanak a körzeti képviselők lakossági fórumai – a polgármester, a jegyző és az önkormányzat illetékes munkatársainak közreműködésével – ahol bárki, korlátozás nélkül felteheti személyesen kérdéseit. Ezúttal három személy élt a kétperces kérdezés lehetőségével, akiknek Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző azonnal válaszolt is.

A felmerült témák között szerepelt a lehulló falevelek elszállításának kérdése – az egyik felszólaló elismerését fejezte ki a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. vezetőjének, Szatmári Andreának és munkatársainak az összegyűjtött falevelek gyors elszállítása miatt –, a gyermek háziorvosi és ügyeleti ellátás rendje, felmerült az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemébe vezető kerékpárút jobb megvilágításának igénye, a Béke-téri kis szökőkút körbekerítésének lehetősége, és a kórház előtti kerékpártárolók számának növelését is felvetették.

A házi gyermekorvosi és az ügyeleti gyermekorvosi ellátással kapcsolatban elhangzott kritikával kapcsolatban dr. Faragó Zsolt jegyző elmondta, hogy az érvényben lévő szabályokról a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelkezik. A központi szabályozás pedig a járványhelyzet miatt rendelkezett úgy az utóbbi másfél évben, hogy lázas beteg ellátásával kapcsolatban először telefonálni kell az orvosnak, és egyeztetni vele a teendőkről.

Csányi József polgármester a kérdésekre adott válaszában ígéretet tett arra, hogy a felmerült kéréseket, javaslatokat a városüzemeltetési osztály megvizsgálja, a baromfifeldolgozó üzemhez vezető kerékpárútnál a világítótestek kihelyezését felveszik a közvilágítás-fejlesztési programba, és a kórháznál is betervezik újabb kerékpártárolók kihelyezését.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
         

Kövessen minket a Facebookon is!