Helyi hírek 2021. november 12. 08:00

Bemutatkozik a gazdasági bizottság új tagja

Bemutatkozik a gazdasági bizottság új tagja
Novembertől új tagja van a félegyházi képviselő-testület gazdasági bizottságának. Fejes Judit Piroska a szeptember 30-i hatállyal lemondott Gulyás István külső, nem képviselő tag tisztségét tölti be. A korábbi önkormányzati dolgozó és kormányhivatali tisztviselő a szeptemberi testületi ülésen esküdött fel Kiskunfélegyháza szolgálatára.

A dolgos aktív évek után tevékeny nyugdíjas éveit tölti. Milyen út vezetett a bizottsági tagságig?

– Édesanyánk révén egy tősgyökeres félegyházi a családba születtünk bele bátyámmal, Sándorral. A Móra Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, később könyvelő és emeltszintű gyermek- és ifjúságvédő képesítést szereztem. Több évig tevékenykedtem pénzügyi területen, mint bérszámfejtő és könyvelő, majd az élet a szociális szféra felé sodort. 20 évig dolgoztam a közszolgálatban: 1999 áprilisában kezdtem az önkormányzat szociális osztályán – akkori népjóléti osztályon – majd a járási kormányhivatalban is ugyanezt a munkát folytattam. Nagyon szerettem, mert emberekkel foglalkozhattam, és lehetőségem volt segíteni másoknak. Két éve nyugdíjas vagyok, de az utcán még mindig üdvözölnek egykori ügyfeleim és elmondják, hogy hiányzom. Ez örömmel tölt el. Persze a legbüszkébb 36 éves fiamra és az ötéves unokámra vagyok. Ők töltik ki az életemet. 30 éve egyedül élek, ami nem volt mindig egyszerű, de a barátaimra számíthattam. Szabadidőmben sokat és örömmel olvasok, hűséges tagja vagyok a Petőfi Sándor Városi Könyvtárnak. Cukorbetegségem miatt rendszeresen főzök, és tapasztalataimat szívesen osztom meg másokkal is. Édesapámat hirtelen veszítettük el. Hiánya feldolgozásában a református egyház segített. A hit azóta is fontos szerepet tölt be az életemben, igyekszem Istennek tetsző életet élni.

Mit szeretne elérni a gazdasági bizottság külsős tagjaként?

– Rendkívül nagyra értékelem a jelenlegi városvezetés, a képviselők és a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját. Nagy szerepük van abban, hogy sokat fejlődött és szépült az elmúlt időszakban a város. Nagy örömömre szolgál támogatni ezt a folyamatot azért is, mert szeretném, hogy az unokám büszke legyen a szülővárosára. Én ezért kész vagyok tenni. Nagyon megtisztelő számomra, hogy a gazdasági bizottság tagjaként is lehetőségem nyílik a városomért dolgozni…

Milyen benyomásokat szerzett az első gazdasági bizottsági ülésen, amin részt vett?

Úgy látom, hogy a bizottság számára az egyik legnagyobb kihívás, hogy a rendelkezésre álló forrásokból mindenhová jusson elegendő. A pénzügyi és költségvetési csoporttal, valamint a vagyongazdálkodási osztállyal nagyon jó az együttműködés, ami megkönnyíti a munkát és a lehető legjobb döntések meghozatalát. Öröm ilyen profi és együttműködő légkörben dolgozni.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!