Helyi hírek 2021. november 6. 13:00

A kötelező védőoltásról tartott sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Mozgalom

Képgaléria
A kötelező védőoltásról tartott sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Mozgalom
– A kormány nem merte vállalni a felelősséget, így elrendelte, hogy mostantól a munkáltató kötelezheti munkavállalóját, hogy oltassa be magát, az állami szerveknél pedig széles körben elő fogják írni az oltási kötelezettséget. Az önkormányzatoknál a polgármesterek kezébe adják a döntést. A Mi Hazánk polgármesterei soha, semmilyen körülmények között nem fogják kötelezővé tenni az oltást – mondta a sajtótájékoztatón Balde Gyula, a mozgalom képviselőjelöltje a megye 4-es számú választókerületének jelöltje Kiskunfélegyházán, november 5-én.

– Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is többször is azt állította, hogy nem lesz kötelező az oltás, ugyanis ők nem hívei a kényszerítésnek. Ezzel szemben most százezreket köteleznek oltásra, a munkahelyükkel zsarolva őket. Átlátszó módon igyekeznek a munkáltatókra hárítani a felelősséget, de egyértelmű a szándék: valójában most teszik kötelezővé az oltást. Azok az egészséges magyar dolgozók, akik vigyáznak magukra és bíznak immunrendszerükben, akik a két éve tomboló járvány alatt nem betegedtek meg, vagy úgy estek át a fertőzésen, hogy észre sem vették, most válaszút elé kerülnek: vagy beadatják maguknak a kísérleti vakcinákat, egyedül viselve azok minden esetleges mellékhatását, vagy egyszerűen kirúgják őket, ahogyan az egészségügyi dolgozókkal is tették.

Valójában arról van szó, hogy a kormány igyekszik áthárítani a felelősséget a munkáltatókra.
A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely tiltakozik az oltás kötelezővé tétele ellen, egyúttal semmilyen lezárást nem támogatunk, a kormány így is eleget ártott már a gazdaságnak. A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a kormányt, hogy a külföldi lobbicsoportok és befolyásos pénzemberek helyett kezdje el végre a magyar emberek érdekeit képviselni – zárta mondandóját Balde Gyula.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton  
       

Kövessen minket a Facebookon is!