• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • ​​​​Kosárlabda – U16 fiúk: tisztes helytállás a csoport legjobbja ellen
Sport 2021. november 9. 14:00

​​​​Kosárlabda – U16 fiúk: tisztes helytállás a csoport legjobbja ellen

​​​​Kosárlabda – U16 fiúk: tisztes helytállás a csoport legjobbja ellen
A bajnokság negyedik fordulójában az eddig hibátlan mérleggel rendelkező, az eredmények alapján a csoport legerősebb csapatának számító dunaharaszti kadettek látogattak Kiskunfélegyházára.

Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság 2021-2022
Országos Főtábla II. Csoport, Alapszakasz, C csoport
Időpont: november 7., vasárnap, 14:30
Helyszín: Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok 

???? Félegyházi TSI - DMTK/A: 52 – 79 (11-21, 15-20, 20-14, 6-24)

FTSI: Farkas 26/3, Fehér 15/3, Várkonyi 3/3, Bán 2, Szabó 2, Kószó 2, Hunyadi-Szabó 2, Horváth -, Kapus -, Kis -, Bozó -.

A mérkőzés után Simon Zoltán vezetőedző így értékelt:

– A félegyházi fiúk fordított előjellel várhatták a találkozót, hiszen két nagy különbségű vereség mellett egy szorosabb pécsi találkozón vannak túl, de győzelmet eddig még nem tudtak szerezni.
Dicséret illeti fiainkat, hiszen többségük elsőéves korosztályában, sőt, serdülő korú játékosaink is akadnak, viszont érzékelhető, hogy a sorozatos vereségek bennük is nyomot hagynak.
Erre a találkozóra mindannyian várakozással teli érkeztek, hiszen a legjobb ellen mindig külön motiváció pályára lépni.

A mérkőzés első pár perce számunkra mesésen alakult, majd szép lassan ellenfelünk a maga javára fordította az állást. 20-22 másodpercig fantasztikusan koncentráltunk, de sajnos a végén az apró pontatlanságok bosszantóan hatottak. A félidő 15 pontos haraszti előnyt mutatott, a látottak azonban bizakodásra adtak okot. A fiúk is elhitték, hogy lehet szoros még a találkozó, és a harmadik negyed végére 10 pont alá szorították a két csapat közötti különbséget. Sajnos ekkor már az egyik legagresszívebben védekező játékosunkat, Horváth Benedeket elvesztettük, aki egy csúnyának tűnő eset következtében lesérült.

Az utolsó negyedre már sajnos nem tudtuk átmenteni lendületünket, amelyhez a rotációnk és az ellenfelünk is szükségeltetett, de így sem kellett leszegett fejjel elhagynunk a játékteret, amit ellenfelünk gratulációja is alátámasztott.

A mérkőzés bővebb értékelése a következő 1-2 napban lesz, viszont a fiúk pozitív irányba mutató hozzáállása egyértelműen látszik. Tisztában vagyunk képességeinkkel, azzal hogy rendszeresen fizikai hátrányban vagyunk ellenfeleinkkel szemben, hogy a következő évre építkezünk, mégis a pillanatnyi, folyamatos vereségeket kell pszichésen tudni kezelni. Játékosaink hozzáállására nem lehet panasz, viszont, ha eredményesebbek akarunk lenni, nagyobb hit szükséges. Túl jó fiúk alkotják csapatomat, néha, bizonyos játékhelyzetekben hiányzik belőlük a csibészség. Gratulálok játékosaimnak, ellenfelünknek pedig köszönjük a sportszerű játékot, sok sikert kívánunk nekik a bajnokság folytatásában!

Következő mérkőzésünk november 14-én, vasárnap lesz, amikor is Salgótarjánba utazunk – tette hozzá Simon Zoltán. 
         

Kövessen minket a Facebookon is!