Helyi hírek 2021. november 10. 09:00

Kiválasztották a rajzpályázat legjobb alkotásait

Képgaléria
Kiválasztották a rajzpályázat legjobb alkotásait
Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is óvodásoknak kiírt rajzpályázat előzte meg a szilveszteri futás előkészületeit. A beérkező alkotásokat november 9-én zsűrizték a városházán.

Az idei lesz a 30. Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri Futás - „Rollsped Futam”, amelyhez ezúttal is rajzpályázat kapcsolódott. Az óvodások három témakörben készíthették el alkotásaikat („Legkedvesebb mesehősöm”, „A kedvenc állatom” és „Én és a Barátom”). A rajzok beadására október 25-ig nyílt lehetőség.

Ezúttal is sok gyermeket mozgatott meg a rajzpályázat, kereken 100 alkotás érkezett. Az elbírálásnál a Jogging Plus Sportegyesület részéről Németh László elnök és Kószó Éva a marketingmenedzser, valamint Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője és Görög Anita, az önkormányzat kulturális referense volt jelen. Mellettük a főtámogatók közül a Rollsped Kft. képviselője Kovács Mónika és a NorBike Kerékpárszaküzlet és Szerviz tulajdonosa, Lajos Norbert vett részt a zsűrizésben.

Sok szép színes munka érkezett, többféle technikával (festés, ceruza, zsírkréta) alkottak a gyerekek, így nehéz volt a legjobbakat kiválasztani.

A kategóriák legjobb három-három alkotása felkerül a szilveszteri futásra nyomatott pólókra, mellettük egy rajzot különdíjban részesítettek. A hivatalos eredményhirdetést december 11-én, 16 órakor tartják meg a polgármesteri hivatal aulájában. A tervek szerint a legjobb hatvan alkotás ki lesz állítva a Petőfi Sándor Városi Könyvtár előtti téren január 5-éig.

A futás most is jótékony, az ezer forintos nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételt a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolnak az összegből. A főtámogató, Rollsped Kft. átvállalja azon óvodások nevezési díját, akiknél a szülők anyagi lehetősége nem teszi lehetővé az indulást.

A szilveszteri futás tombolájának fődíja egy Mountain Bike kerékpár lesz, tudtuk meg Lajos Norberttől, a Norbike tulajdonosától.


A rajzpályázat legjobb alkotásai kategóriánként:

 „Én és a barátom”

Rokolya Lilla (5 éves, Kossuthvárosi Óvoda, Méhecske csoport)

Cseri Borbála (6 éves, Bercsényi Óvoda, Aprómanó csoport)

Réczicza Lívia (6 éves, Kossuthvárosi Óvoda, Méhecske csoport)


„Legkedvesebb mesehősöm”

Rokolya Lilla (5 éves, Kossuthvárosi Óvoda, Méhecske csoport)

Kovács Nilla (6 éves, Bercsényi Óvoda, Aprómanó csoport)

Vörös Csongor (6 éves, Bercsényi Óvoda, Aprómanó csoport)


„A kedvenc állatom”

Ónodi Péter Martin (6 éves, Móra utcai óvoda)

Szabó Maja (6 éves, Dózsa Óvoda, Pillangó csoport)

Tanács Rézi (6 éves, Bercsényi Óvoda, Aprómanó csoport)


Különdíj:

László Péter (4 éves, Nagyszőlő úti óvoda, Mókus csoport)


G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!