Kultúra 2021. november 9. 18:20

Jubileumi ünnepségek és igazgatói búcsú a Katona József Könyvtárban

Jubileumi ünnepségek és igazgatói búcsú a Katona József Könyvtárban
Hármas jubileum alkalmából rendeztek ünnepséget november 8-án, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A névadó Katona József 230 éve született, a könyvtárépületet 25. éve adták át, és 30 évig volt az intézmény igazgatója Ramháb Mária, akit most ünnepélyesen búcsúztattak el a könyvtárban.

Borítókép és további fotók: Vincze József



A közelmúltban nyugdíjba vonult Ramháb Máriát a városvezetés részéről Engert Jakabné alpolgármester, a megyei közgyűlés képviseletében pedig Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd az egykori kollégák nevében Koleszár Márta búcsúztatta számolt be a keol.hu.



Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője az együttműködő partnerek nevében adta át Ramháb Máriának az „Égig érő fa" elnevezésű érmet.



Kecskemét könyvtárának története 1897-ig nyúlik vissza, a kezdetektől hosszú évtizedeken át a Városháza épületében kapott helyet. Az új, minden korszerű igényt kielégítő, önálló könyvtárépületet 1996-ban adták át. Az intézmény, melynek népszerűsége töretlen, egyben az ország egyik leglátogatottabb nyilvános könyvtára, elsőként kapta meg az országban a Könyvtári Minőségi Díjat.





A Katona József Megyei Könyvtárnak városszerte és Kecskemét vonzáskörzetében kilenc fiókkönyvtára is működik.
   

Kövessen minket a Facebookon is!