Helyi hírek 2021. november 17. 11:00

Elindult idén is a gyűjtés a Torony ABC-ben

Elindult idén is a gyűjtés a Torony ABC-ben
A tavalyi adománygyűjtés sikerén felbuzdulva idén is megszervezi az önkormányzat, a Torony ABC és A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány közös karácsonyi akcióját. Most, némiképp kibővítve, tartós élelmiszerek mellett bútorokat, ruhaneműket, gyermekjátékokat is várnak a felajánlóktól – tudtuk meg az önkormányzat ifjúsági referensétől.

Bajzák Andrea elmondta, hogy a Torony ABC-ben már megtalálhatják azt a jótékonysági kosarat, ahová elhelyezhetik tartósélelmiszer-adományaikat. Ezeket karácsony előtt eljuttatják annak a körülbelül 100 családnak, akik számára ez az idei ünnepen is nagy segítséget jelenthet. Ide várnak például lisztet, konzerveket, tésztákat, cukrot, édességet, befőtteket.

Az akció másik helyszíne a bíróság melletti központi konyha udvarán található raktárhelyiség, ahová a feleslegessé vált, de kifogástalan állapotú bútorokat, ruhaneműket, gyerekjátékokat várják november 18-án, csütörtökön, 9 és 15 óra között. (Telefonos egyeztetés után továbbra is várnak minden felajánlást ezen a helyszínen.)

Az előzetes felmérés szerint nagy szükség lenne mosógépre, centrifugára, gáztűzhelyre, kályhára, ágyakra. Várnak heverőket, ágyneműket, paplant, párnát, női- és férfiruhákat, babakocsit, valamint a kutyamenhelynek párna- és paplanhuzatokat. A hajléktalanszállóra is gyűjtenek kabátokat, sapkákat. A szervezők kérik, hogy a ruhaneműket tisztított állapotban juttassák el a gyűjtőhelyre.



Az adományok kiszállításában a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály valamennyi munkatársa, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény, a Mezei Őrszolgálat munkatársai vesznek részt idén is.

További információt kérhetnek a 76/562-003-as, vagy a 76/562-000 szám 203-as mellékén Bajzák Andrea ifjúsági referenstől, ugyanitt a rászorulók is jelezhetik kéréseiket, igényeiket.

Z. A.
    

Kövessen minket a Facebookon is!