Helyi hírek 2014. október 28. 10:30 Forrás: baon.hu

Óriási a dugó Kecskemét határában

Óriási a dugó Kecskemét határában
Útépítés miatt több kilométeres sor alakult ki hétfőn Kecskemét határában a 44-es főúton. A dugók már mindennaposak, egyelőre nem lehet tudni, mikorra készül el a körforgalom.








Augusztus eleje óta épül Kecskemét határában a Reptéri út és a 44-es főút találkozásánál az a körforgalom, melynek építési munkálatai miatt mostanában hatalmas torlódások alakulnak ki a 44-es úton. A körforgalom a Kecskemét északi elkerülő építésének részeként valósul meg, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy mikorra végeznek a munkákkal.

A körforgalom építése miatt a rendkívül forgalmas útszakaszon korábban is voltak kisebb torlódások, ám ami az elmúlt napokban, hetekben tapasztalható, az kiverte a biztosítékot olvasóinknál. Csak hétfőn délelőtt tucatnyi telefon és email érkezett szerkesztőségünkhöz arról, hogy több kilométeres, semmit sem moccanó kocsisorokban vesztegelnek az autósok.

A Békéscsaba felől érkezőknek, illetve az arrafelé tartóknak muszáj kivárniuk a sort, hiszen kerülőút nincsen. Az 5-ös főút felől érkezők idegeit ráadásul tovább borzolja, hogy mivel a Reptéri út le van zárva, a városból kifelé tartó autósoknak pedig a Mártírok útja van kijelölve terelőútvonalnak, sokan mégis a Mészöly Gyula útról próbálnak meg felhajtani a 44-re, ami tovább tetézi a bajt.

A baon.hu megkereste a Magyar Közútkezelő Zrt.-t, hogy megtudja, mikorra készül el a körforgalom, mikor várható a torlódások megszűnése, ám kérdéseikkel továbbirányítottak a beruházóhoz, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez. Egyelőre még nem érkezett válasz.

Fotó: baon.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!