Helyi hírek 2021. november 13. 10:00

Idén is Bolyai

Idén is Bolyai
Dr. Freund Tamás professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke fővédnöksége mellett a Bolyai Csapat Kft. ebben a tanévben is megrendezte a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei és körzeti fordulóját a 3-8. osztályosoknak, 4 fős csapatokban. 

A verseny mottója: „Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.”
A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, lehetőséget biztosítva az együtt gondolkodásra, átélni annak összes örömét. Fontos még a logikus gondolkodás mellett, hogy készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt. 

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában a 3. osztályosok között III. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola „Számológépek” csapata, akik 117 pontot gyűjtöttek. Tagjai: Hegedűs Jázmin, Palatinus Attila Bulcsú, Süveges Laura, Szólya Borbála. A megmérettetés rendkívül kiélezett volt, hisz az első helyezett 1 ponttal előzte meg a félegyháziakat. Az iskola felsőbb évfolyamain is születtek szép eredmények.



A kiemelkedő teljesítményt elért 3. osztályosok és felkészítő tanítójuk, Bokorné Varga Katalin még Kecskeméten sütemény és üdítő elfogyasztásával ünnepelték meg e szép sikert.

Iskolai segítő-koordinátor Rádiné Petróczi Márta volt.

     

Kövessen minket a Facebookon is!