Helyi hírek 2021. november 14. 08:00

Disznótor a Közelszőlőben

Képgaléria
Disznótor a Közelszőlőben
A Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikummal és a Királyi Szakácsokkal közösen szervezett disznótort a Közelszőlőben, november 13-án. A szérűskertbe sok felnőtt és fiatal látogatott ki szombaton.

Nem volt az érdeklődés véletlen, hiszen a böllérek kínálták a fogópálinkát, a forralt bort, a sült hagymás vért, a toros reggelit, az orjalevest és a hurkákat éppúgy, mint a töltött káposztát és a sült malacot.

A rendezvénnyel kapcsolatosan Kollár László főszervező elmondta: – Szerettünk volna megidézni egy igazi vidéki disznótort. Ma délelőtt végigsütjük-főzzük azt a termékkínálatot, ami megtalálható egy falusi disznóvágáson. A reggel természetesen azzal indult, hogy leszúrtuk a malacot. Ezt követően sült hagymás vérrel kínáltuk az érkező vendégeket. A nap folyamán sült pecsenyét, fehér és véres hurkát, kolbászt, pirított májat, hagyományos töltött káposztát, gerinccsontból készült orjalevest sok zöldséggel, csigatésztával, és ropogósra sült malacot is lehet fogyasztani, mellé pedig szomjoltónak forró teát és forralt bort.

A délelőtt folyamán az íjászatot is ki lehetett próbálni, illetve a Pálmonostori Lovas Klub lovagoltatással színesítette a rendezvényt.

s. r. 

Fotó: Fantoly Márton 
              

Kövessen minket a Facebookon is!