Helyi hírek 2021. november 15. 08:00

Ruhabörzét tartottak a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban

Képgaléria
Ruhabörzét tartottak a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban
Jól sikerült a ruhabörze a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, november 13-án, szombaton. A sportolási és kikapcsolódási lehetőség sok családot vonzott a helyszínre. Míg a szülők az őszi-téli ruhák, sportfelszerelések és játékok között válogattak, gyermekeik is kellemesen érezték magukat a SalmaHumanum Humanitárius Közhasznú Alapítvány és a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. jóvoltából. A szervezők a sikeren felbuzdulva idén még egy hasonló rendezvényt terveznek.

Némedi-Varga Beatrix, a HumanumSalma Közhasznú Alapítvány egyik vezetője örömmel számolt be arról, hogy húsz önkéntes diák segítő érkezett a rendezvényre a Móra Ferenc Gimnáziumból, a Mezgéből és a Constantinumból, amiért nagyon hálásak a szervezők. Az alapítvány a mostanihoz hasonló családbarát rendezvényekből befolyt összeget eszközeik javítására, bővítésére és humanitárius tevékenységre fordítja. Ezek között szerepel például az adománygyűjtés, -osztás és rendszerezés, a mezőőrök segítségével a tanyavilágban élők támogatása, valamint a gyermekeiket egyedül nevelő szülők megsegítése. Mindezzel szeretnének hozzájárulni a segítő szórakozás hagyományának elmélyítéséhez a térségben, hiszen adni jó.

Iványi Ferenctől, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programiroda igazgatója elmondta, hogy a SalmaHumanum Közhasznú Alapítvány kezdeményezését örömmel fogadták, mivel az találkozott a sportcsarnok vezetésének terveivel. A város legnagyobb fedett terén ugyanis – mint fogalmazott – jól megfér egymás mellett a játék és a közös jó cél. Ezzel az eseménnyel is az intézmény sokarcúságát szeretnék bizonyítani. A szezonális ruhabörze igazi családi programnak bizonyult: a szülők vásároltak, a gyerekek játszottak.

Simon Zoltán vezetőedző hozzátette, hogy a jövőben minden évszakváltásokkor, legközelebb pedig karácsonykor szeretnének hasonló programot szervezni.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!