Kultúra 2021. november 16. 10:00

Kultúrsarok – A díszes advent hangulata

Kultúrsarok – A díszes advent hangulata
A karácsonyt megelőző adventi időszak mindig a várakozásról és a ráhangolódásról szól. Azokról az emlékekről és elvárásokról, amelyek fontosak számunkra: a család békéjéről, az elkövetkező ünnepekről és az új évben rejlő lehetőségekről. A Móra Ferenc Művelődési Központ programjai ezekre az érzésekre szeretnének hatni a közösség és a művészet segítségével.

Az évszakokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások következő állomása a november 27-i Adventi Női Kör. A hagyományosan advent első vasárnapja előtt tartott foglalkozás legfőbb célja, hogy lehetőséget nyújtson a hölgyeknek arra, hogy kreativitásukat és ügyességüket felhasználva elkészítsék saját adventi koszorújukat és karácsonyi díszeiket. Az alkotói tér meghittségét a forró tea, a színes fénysorok, a kellemes zene és a jó társaság hozza létre. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges Bodor Mariann programszervezőnél, a 76/466-843-as telefonszámon.



Azoknak sem kell szomorkodniuk, akik nagyobb örömöt találnak mások művészetében, mint a sajátjukban. A november 26-án nyíló és december 20-áig tartó Adventi Kézműves Kiállítás idén is csokorba foglalja a kiskunfélegyházi és a környező kistelepüléseken élő alkotók munkáit. A művelődési központ aulájában többek között kerámiák, csuhéból és szalmából készült alkotások, gyapjútermékek, patchwork és egyéb textilmunkák, mézeskalácsok és sok más kézzel készült remekmű várja a látogatókat. A szíveknek kedves alkotásokat bárki megvásárolhatja, támogatva ezzel az alkotókat.



Habár a korlátozások miatt a maszk használata kötelező a művelődési központ területén, remélhetőleg, a járvány árnyékát talán feledtetni tudja majd az adventi koszorúk reményt adó lángja.
          

Kövessen minket a Facebookon is!