Kultúra 2021. november 17. 10:00

Könyvtársarok – Készülődés karácsonyra

Könyvtársarok – Készülődés karácsonyra
Még egy hét, és vasárnap meggyújtjuk advent első gyertyáját, amely jelzi az egyházi év kezdetét és karácsony közeledtét. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvényeivel hangolódhatunk a kereszténység második legnagyobb ünnepére, világszerte a szeretet, az öröm, a békesség és a család napjára.


Fotó: MTI  Soós Lajos

November 26-án, pénteken 17 órakor Rosta Ferenc kulturális alpolgármester nyitja meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Prima Primissa- és Magyar Örökség-díjas Petrás Mária, valamint Petrás Alina keramikus művészek adventi kiállítását. Anya és lánya témái, megközelítése különbözik egymástól: Mária figurális, biblikus domborműveiben, szobraiban a csángó falvak imái elevenednek meg, míg Alinát a magyar mondavilág és jelképek, az életfa, a tulipán, a nap motívuma foglalkoztatja. Az esten az alkotók hangjában is gyönyörködhetünk, hiszen csángó magyar népdalokat énekelnek.




December 4-én 9 és 12 óra között családi szombat délelőttre várják a kicsiket és szüleiket, akik együtt kézműveskedhetnek: papírból harmonikatestű Mikulást, hópehely formájú ablakdíszt, karácsonyfát ábrázoló üdvözlőlapot és egyujjas kesztyűalakú fadíszt készíthetnek. 3/4 11-re rénszarvasok húzta szánkóján megérkezik Lappföldről a jóságos, nagyszakállú Mikulás is.




Már több mint 10 éve szervez adománygyűjtést a bibliotéka. Idén december 10-éig köszönettel fogadják a gyermekjáték és -könyv felajánlásokat, amelyeket rászorulóknak juttatnak el az önkormányzaton keresztül.
          

Kövessen minket a Facebookon is!