Helyi hírek 2021. november 16. 17:30

Díjmentesen lehet segédmotoros kerékpárra jogosítványt szerezni

Díjmentesen lehet segédmotoros kerékpárra jogosítványt szerezni
Újra elindul a „SuliMoped” program az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai és anyagi támogatásával a 2021/2022-es tanévben, Bács-Kiskun Megyében – tudtuk meg Fekete-Setény Tamara címzetes rendőr zászlóstól, balesetmegelőzési előadótól.

Borítókép: illusztráció

Az idei tanévben Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében lakó diákok kapnak lehetőséget arra, hogy segédmotoros kerékpár vezetésre jogosító engedélyt szerezhessenek, díjmentesen.

A képzésre jelentkezőknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

– 14-16 életév közötti általános vagy középiskolás diák

– érvényes személyi igazolvány

– szülő vagy gondviselő írásbeli beleegyező nyilatkozata, melyben hozzájárul a gyermek programban való részvételéhez

– a jelentkező biztonságosan tudjon kerékpározni

– a jelentkező vállalja az oktatásokon való részvételt, melyeken, iskolán kívüli foglalkozásként, szabadidejéből kell megjelennie.

A programra jelentkezőknek legkésőbb november 22-éig kell elküldeniük az alábbi adatokat a [email protected] email címre, illetve személyesen is jelentkezhetnek a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, Fekete-Setény Tamara címzetes rendőr zászlósnál.

A jelentkezéshez szükséges adatok:

– név,

– lakcím,

– szülő/gondviselő email címe, telefonszáma,

– iskola megnevezése.

A jelentkezők  programban való részvétele beérkezési sorrendben történik. Túljelentkezés esetén pedagógus/osztályfőnök nyilatkozatára lesz szükség, amelyben a gyermeket tanulmányi teljesítménye, érettsége, szorgalma alapján javasolja a programban való részvételre valamint egy KRESZ tesztlap kitöltése után születik döntés a résztvevők névsoráról.

Z. A.
      

Kövessen minket a Facebookon is!