Helyi hírek 2021. november 18. 08:00

Virtuális erőmű a Platán iskolában

Virtuális erőmű a Platán iskolában
Ismét elnyerte az Energiahatékony Iskola 2021 címet a Virtuális Erőmű Program (VEP) 10. jubileumi Parlamenti díjátadóján a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola.

Az országban összesen 5 iskola vehette át ezt a kitüntető elismerést. Az intézmény már büszkén viseli az Ökoiskola, az Örökös Boldogiskola, a Madárbarát iskola, a Kiválóan Akkreditált Tehetségpont, a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola kitüntető címeket is. A Platán iskola közössége kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos, energiahatékony és fenntartható nevelésre. A természet értékeinek megőrzésében a tantestület, a diákok és a szülők egyaránt elkötelezettek, együttműködésük példaértékű. Mivel e folyamatok elkötelezett és aktív koordinátora Szunyi Anikó intézményvezető-helyettes, így ő vette át az elismerést a Parlamentben, amely megtiszteltetés volt számára.

A Virtuális Erőmű Program a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés. Célja, hogy a partnerek energia- és szén-dioxid megtakarításait összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így egy fosszilis, szennyező erőműben meg nem termelt energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül fel, amely mára az ország 2. legnagyobb villamos erőművévé vált. A Virtuális Erőmű – mint minden erőmű – blokkokból épül fel: vállalati, lakossági, önkormányzati és nemzetközi blokkjainak teljesítményét az adott célcsoportra vonatkozó szemléletformálás sikerességén és az így kialakult megtakarítások mennyiségén mérhetik le.

Köszönet a Kecskeméti Tankerületi Központnak, mint fenntartónak és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának azokért a beruházásokért, amelyek nagyban hozzájárultak a Platán iskola energiahatékony céljainak eléréséhez.
  

Kövessen minket a Facebookon is!