Helyi hírek 2021. november 20. 16:00

31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 2001. október 1. és 2008. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az EU-döntőre azok juthatnak ki, akik kettős állampolgárok vagy magyarországi iskolába járnak.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni adta hírül a keol.hu.

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni november 25-én, csütörtökön 15 óráig.

A tervnek tartalmaznia kell: 

 a kiválasztott tudományos kutatási vagy fejlesztési témát,

 a megoldásra irányuló javaslatot,

 az elérendő célt,

 a konkrét megvalósítás módját.

Továbbá meg kell adni a résztvevő(k) adatait, és a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, e-mail címét és telefonszámát.

A pályázat tervének elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság. A döntésről minden pályázó értesítést kap december 17-éig.

Az ünnepélyes díjátadásra 2022 júniusában, kétnapos kiállításon kerül sor. A legjobb pályaműveket 2022. szeptember 30-án is bemutatják a Kutatók Éjszakáján, Budapesten, az Ericsson Magyarország székházában.
          

Kövessen minket a Facebookon is!