Helyi hírek 2021. november 21. 16:00

Igyekszem életmódszerűen a hegyek között lenni

Képgaléria
Igyekszem életmódszerűen a hegyek között lenni
A földrajzi szabadegyetemi előadássorozat legutóbbi vendége Radics Tamás geológus, túravezető volt, aki Az Erdélyi-szigethegység legszebb túrái címmel tartott előadást. Az előadás során bemutatta a szikláshegység turistaútvonalait, és számos képpel illusztrálva tette vonzóvá ezt a tájegységet. A geológust Bense Zoltán, a sorozat házigazdája mutatta be a közönségnek.

– Egy gimis szerelmi balhét követően fordultam a sarkvidékről és magashegyekről szóló könyvek irányába, majd a Velencei-hegység nyújtotta alapokon elindulva, szépen lassan feltornáztam magam a magashegységek világába. Értem ezt úgy, hogy igyekszem életmódszerűen a hegyek között lenni és ehhez igazítani a hétköznapjaimat. Debreceni székhellyel elsősorban Erdély felé veszem az irányt, ahol szerintem minden megtalálható kicsiben, ami a világban van – mondta el magáról.

Kedvenc terepe a Kárpátok vonulata. Útjai során többek közt járt a Pireneusokban, a Balkánon, az Alpokban, a Kaukázusban, a Pamír-, és a Tien-san hegységekben és még számos helyen is. Hisz abban és vallja, hogy a kaland által átitatott élmények és emlékek, amelyek a kirándulások és az utazások alkalmával adódnak, a legfontosabb motiváló erők közé tartoznak.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!