Helyi hírek 2021. november 22. 16:00

Előfordulhat fennakadás a szemétszállításban

Előfordulhat fennakadás a szemétszállításban
A Kiskunfélegyházán hulladékszállítást végző FBH-NP Nonprofit Kft. az alábbi közleményt juttatta el az önkormányzathoz a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány negyedik hulláma, folyamatosan növekszik a fertőzéssel járó agresszív megbetegedések száma, amely már a cég hulladékszállítást végző munkatársai körében is fellelhető. A fokozódó járványhelyzetre való tekintettel számolni kell a közszolgáltatási tevékenységükben résztvevők létszámának csökkenésével, amely magával hordozza a szolgáltatás ellátásában történő kisebb-nagyobb mértékű fennakadások veszélyét.

A koronavírus miatti rendkívüli helyzet ellenére a vállalat minden szükséges óvintézkedést megtesz és törekszik arra, hogy kötelezettségeinek határidőben és a megszokott módon tegyen eleget, ezáltal, hogy a hulladék elszállítása folyamatos legyen. Abban a nem kívánt esetben, ha a megbetegedések következtében a rendelkezésre álló dolgozói létszám kritikusan alacsony mértéket ér el, a szolgáltatás megszokott rendjében fennakadások, időbeli csúszások jelentkezhetnek. Ez esetben a fokozatosság és az arányosság követelményeinek betartásával a cég átmenti intézkedéseket foganatosíthat (gyűjtőjáratokat szervezhet át, elrendelheti egyes szolgáltatások ideiglenes szüneteltetését) a közegészségügyi veszéllyel járó kommunális hulladék elszállítását végző dolgozók egészségét szem előtt tartva.

Amennyiben elrendelik a csökkentett szolgáltatást, arról a társaság az önkormányzatot és a lakosságot is értesíti.
        

Kövessen minket a Facebookon is!