Sport 2021. november 23. 14:10

U16 fiúk: Szoros mérkőzés Debrecenben

U16 fiúk: Szoros mérkőzés Debrecenben
Debrecenben vendégszerepelt a Félegyházi TSI U16-os fiú kosárlabdacsapata a nemzeti fiú kadett bajnokság országos főtáblájának „C” csoportjában. A mérkőzés végig szorosan alakult. A házigazdák a harmadik negyed megnyerésével csikarták ki a végső győzelmet. Lepattanózásban félegyházi fölény mutatkozott, de a közeli dobásokból kevés zárult sikerrel.

Simon Zoltán vezetőedző értékelése:

 Ki-ki meccsre utaztunk Debrecenbe, az Akadémistákhoz. Az eddigi eredményeink alapján a hazai csapat volt az esélyesebb, de reménykedtünk egy kiélezett, jó mérkőzésben.

A találkozó első félideje 3 pontos félegyházi vezetéssel zárult, majd jött az a bizonyos harmadik negyed, amely már szinte mumusa csapatunknak. Az ott összeszedett hátrányt az utolsó játékrészben már csap szépíteni tudtuk. Az utolsó 3 percben a kezünkben voltak a lehetőségeink, de rendre kimaradtak dobásaink, így emelt fővel, de vereséggel tértünk haza.

Ha csak a számokat nézzük, több mutatóban is jobb eredményt értünk el ellenfelünknél. Védekezésünk elfogadható volt, megnyertük például a lepattanó csatát, de 32%-os közeli dobásteljesítménnyel nem volt esélyünk a győzelemre. A fiúk hozzáállása, sportszerű viselkedése dicséretes, ezen a napon a debreceni sportbarátaink örülhettek jobban.

Nemzeti fiú kadett bajnokság

Országos Főtábla, „C” csoport
DEAC KA/B – Félegyházi TSI 57:52

Ideje: 2021. november 21.

Helye: Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium sportcsarnoka

FTSI: Farkas 19, Abonyi 11, Bán 9, Horváth 6, Várkonyi 4, Szabó 2, Fehér 1, Kapus -, Hunyadi-Szabó -, Kis -, Seéberger -, Bozó -.


Kép, információ: FTSI

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!