Helyi hírek 2021. november 24. 08:00

Adventi gyertyagyújtásra várják a félegyháziakat

Adventi gyertyagyújtásra várják a félegyháziakat
Adventi gyertyagyújtásra várják a félegyháziakat november 27-én, szombaton 17 órakor a polgármesteri hivatal előtt – tudtuk meg Keresztes Tündétől, az önkormányzat kulturális referensétől.



Hozzátette: elkezdődött az adventi díszítés a városban, és mint minden évben, idén is számíthatnak a városlakók újdonságokra is. Ilyen az a hatalmas adventi koszorú, ami a Heni Virágszalon jóvoltából látható majd a kis szökőkút körül a Petőfi téren. A város karácsonyfája csütörtökön érkezik meg a helyére, és kapja meg ünnepi díszeit. A rénszarvasszán rendelkezésre áll majd, de a tavaly elmaradt fagyöngykapunak is örülhetnek a látogatók. November 26-án megnyitnak az ünnepi vásárok: a Béke-téren és a Móra Ferenc Művelődési Központban is várják a látogatókat. A jégpálya is ezen a héten tárja ki kapuit, egészen januárig birtokba vehetik a korcsolyázás szerelmesei.

Az első adventi gyertyát a város koszorúján november 27-én, szombaton 17 órakor gyújtják meg a polgármesteri hivatal előtt. Csányi József polgármester köszöntő beszéde után a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsora következik. A Bűvös éj című dalt hallgathatják meg az érdeklődők, a dalt előadja Antal Bianka, Hegedűs Dorka, Réczi Anna és Tarjányi Hanna. Felkészítő tanáruk Nagyné Mészáros Erika. Az adventi gyertyát meggyújtja Juhász István díszpolgár.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.


Z. A. 
           

Kövessen minket a Facebookon is!