Helyi hírek 2021. november 26. 10:00

Támogatták a városatyák a dr. Holló Lajos utcai ingatlan eladását

Képgaléria
Támogatták a városatyák a dr. Holló Lajos utcai ingatlan eladását
16 napirendi pontot tárgyalt meg november 25-i ülésén a félegyházi képviselő-testület. Mielőtt a városatyák megkezdték a munkát, Kis-Szeniczey Kálmán napirend előtti felszólalásában a koronavírus-járvány negyedik hullámában is helytálló egészségügyi dolgozóknak mondott köszönetet, és egyben jobbulást és kitartást kívánt mindazoknak, akik a betegséggel küzdenek. Közöttük a covid pozitív képviselőtársaknak.

A képviselő-testület határozott arról, hogy a dr. Holló Lajos utca 11. szám alatti ingatlant értékesíti a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata részére, csaknem 70 millió forintos bruttó vételáron. A benyújtott pályázat szerint a vevő az ingatlan megvásárlását követően nevelési intézményt kíván ott építeni, ami a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium használatában lesz. Az intézményben jelenleg minden maximális kihasználtságú, ugyanakkor további igény merült fel a kollégium bővítésére. Így ennek megfelelően vagy új kollégiumot terveznek az ingatlanon építeni, vagy a Constantinum Intézmény meglévő kollégiumát bővítik a jelenlegi óvoda helyén, és a megvásárolt ingatlanon építenek új óvodát. Így tehát a pályázó tervei szerint mindenképpen nevelési intézmény lesz itt, ami egyébként eredetileg is volt. Az új épületet a városi főépítész előzetes véleményezése alapján valósítanák meg.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. kezdeményezésére egy mini kotrógép beszerzéséről is határoztak a képviselők. A bruttó 8,9 millió forintos munkagép a temető- és parkfenntartási feladatokat fogja szolgálni.

Tíz év vezetői beosztás után december 31-i hatállyal felmentését kéri a Honvédpálya fenntartásáért felelős Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője, Katona Andor. A képviselő-testület döntése szerint feladatait – 2023. február 12-ig, határozott időtartamra – Kordás Roland, a sportcsarnokot és az uszodát üzemeltető Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője látja el, külön díjazás nélkül. Így az intézmények tevékenysége még inkább összehangolható lesz.

A képviselő-testület döntése értelmében december 27-étől december 31-éig zárva lesznek Kiskunfélegyházán az óvodák. Ügyeleti ellátást a Nagyszőlő úti Óvodában vehetnek igénybe az érintettek.

Egy helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően 200, a város területén élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő család kap 5000 forint értékű élelmiszercsomagot karácsony előtt, amit az önkormányzat dolgozói állítanak össze számukra.

A szociális ágazatban dolgozók pluszjuttatásával kapcsolatban Horváth Tamás képviselő kérdésére Csányi József polgármester elmondta, hogy a 120 ezer forintot minden dolgozó megkapja (aki nem 8 órában dolgozik, az a foglalkoztatás arányában). A szükséges összeget a Kapocs és a Szivárvány intézmények forrásait kiegészítve teremtette meg az önkormányzat.

Végezetül Horváth Tamás képviselő a Petőfi Sándor születésének közelgő 200-dik évfordulójára tervezett programokról érdeklődött. A választ Rosta Ferenc alpolgármester adta meg, aki beszámolt arról, hogy Kiskunfélegyháza kilenc nagyobb projekttel kapcsolódik a megyei rendszerben megvalósuló eseménysorozathoz. Ehhez a tervek szerint mintegy 80 millió forintra számíthat a város. Emellett saját programokat is szervez Félegyháza. Mindezt a már megalakult 10 fős Petőfi Bizottság fogja össze, a különböző intézmények képviselőivel megerősítve. A munkát már megkezdték, azonban a részletek még kidolgozásra várnak. Szívesen veszik azonban új partnerek együttműködését és ötleteit is, s amint lehet, a nyilvánosság elé tárják a terveket – mondta el a kulturális ügyekért felelős alpolgármester.

T. T.
        
Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!