Helyi hírek 2021. november 26. 12:00

Ismét aranyeső a PG-ben

Ismét aranyeső a PG-ben
Ebben a tanévben is folytatódott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 9. osztályába járó Kun Szabolcs Mihály sikersorozata. A Budapesten rendezett dr. Kalotay Kálmán Bajnoki Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő versenyt gépírásból, beszédírásból megnyerte, és összetett versenyben is győzött tanuló III. kategóriában.

Bajnoki versenyt elsősorban ifjúsági és felnőtt versenyzőknek szerveznek, de részt vehetnek tanulók is, amennyiben megfelelnek az elvárásoknak. Gépírásból papírlapról másolás volt a feladat 30 percig, ez idő alatt minimum 7500 leütést el kellett érnie mindenkinek – korosztálytól függetlenül – legfeljebb 3 ezrelék hibával. Szabolcs mintegy 9800 leütést teljesített 1 ezreléknyi eltéréssel. Beszédírásból is jeleskedett: e versenyszámban korcsoportjától 2000 leütésnyi hanganyag legépelése volt az elvárás 10 perc alatt (jó helyesírási megoldásokkal); A fiatal diák 3842 leütést írt, ami az első helyhez bőven elegendő volt, így ő lett az ország legjobb beszédíró tanulója.



Kun Szabolcs nem a középiskolában ismerkedett meg a billentyűzettel. Így fogalmazott a verseny után:
– Harmadik vagy 4. osztályos lehettem, amikor az unokatestvéremmel elkezdtem napi szinten elég sokat számítógépen játszani. Beszélni is szerettünk volna közben online. Nekem nem volt mikrofonom, ezért én mindig írtam neki, de olyan lassan pötyögtem, hogy egy idő után elfelejtette, melyik kérdésre válaszoltam. Ezért kényszerből növelnem kellett a gépíró sebességemet.



Szabi már a szakma legnívósabb eseményére, a 2022 augusztusára tervezett hollandiai világbajnokságra készül, amit Maastrichtban tartanak majd – tájékoztatta lapunkat Csenkiné Bihal Mária felkészítő tanár.
        

Kövessen minket a Facebookon is!