Helyi hírek 2021. november 27. 20:35

Idén újra együtt ünnepelt Kiskunfélegyháza az első adventi gyertyagyújtáson

Képgaléria
Idén újra együtt ünnepelt Kiskunfélegyháza az első adventi gyertyagyújtáson
Hatalmas érdeklődés kísérte az első adventi gyertyagyújtást november 27-én, szombaton.

A megjelenteket Keresztes Tünde, az önkormányzat kulturális referense Aranyosi Ervin: Karácsonyi kívánságom című versével köszöntötte:

Amikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
együtt kell dobbanni az emberek szívének.
Szóljon idén arról minden mese, ének:
– varázslata van a szív szeretetének.
Nyisd hát meg szívedet, öleld a világot,
minden ember legyen örömmel megáldott,
mosollyal vidíts fel, szóval, öleléssel,
tiszta érzésekkel, mit szívedbe vésel.
Teremts egy szeretőbb, élhetőbb világot,
amilyet az ember eddig még nem látott.
Megfagyott szíveket tölts meg szeretettel,
legyen a világon boldog minden ember!”


Csányi József polgármester adventi köszöntőjében mindenkit emlékeztetett arra, hogy megpróbáltatásokkal, kihívásokkal teli időszakon vagyunk túl. Beszélt arról, hogy nagyon sok barátunkat, rokonunkat, szerettünket vesztettük el a vírus miatt, s eközben talán megtanultuk jobban tisztelni, szeretni a másikat.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek a város feldíszítésében. Közöttük a munkák oroszlánrészét vállaló Keresztes Tündének és Lantos Szabolcsnak, a szívmelengetőn szép adventi koszorút megalkotó Franca Henriettának és Norbertnek, valamint a Darvas iskola gondnokának, Tóth Pálnak, aki elkészítette az országzászló melletti világító fényfát.

Csányi József örömét fejezte ki, amiért ilyen nagy számban megjelentek a városlakók, ugyanis – mint  mondta – a tavalyi gyertyagyújtások nagyon magányosak voltak. Azt kívánta, hogy az advent szóljon mindenkinek a szeretetről, az összetartásról és a közös ünneplésről. Egyben békés, boldog ünnepeket kívánt mindenkinek, szeretteik körében.

Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára a száz évvel ezelőtt e napon született Pilinszky Jánost idézte: „A jó ajándék önmagunkból egy darab”. Ünnepi köszöntőjében egyebek mellett a szeretet és a barátság fontosságát emelte ki.

A műsor további részében a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós együttese varázsolt ünnepi hangulatot. Közreműködtek: Kőfalvi Dorottya, Ádám Dominik – eufónium, Farkas Bence, Keserű Benedek, Kőfalvi Benedek, Vaczláv Gergő, Andrási Ádám, Benedek Péter – harsona, Endre Dávid – tuba, zongorán közreműködött Pocskai Roland. Felkészítő tanár: Benedek Péter.

A folytatásban Juhász István meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát, majd a műsor zárásaként a Bűvös éj című dalt hallgathatták meg az ünneplők. A dalt előadta Antal Bianka, Hegedűs Dorka, Réczi Anna és Tarjányi Hanna. Felkészítő tanáruk Nagyné Mészáros Erika volt.

A meghitt hangulatú műsor alatt és után a szervezők forralt borral, meleg teával, kaláccsal és szaloncukorral kínálták a megj
elenteket.

Z. A.

Fotó: Görög Anita
        

Kövessen minket a Facebookon is!