Helyi hírek 2021. november 28. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent első vasárnapja – 2021. november 28.

1. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, és a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

2. Kedden Szent András apostol ünnepe, pénteken pedig Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.

3. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali Roráte-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék lőtt 5 óra 25-től szentségimádást tartanak és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

4. Hétfőn ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

5. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör gyűlését a Közösségi Házban.

6. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

7. Pénteken elsőpéntek, reggel 6 órától szokás szerint 24 órás szentségimádással.

8. A héten folytatják a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot állíthassanak össze a rászoruló családoknak.

9. Az adventi lelkigyakorlatot ezen a héten kedden, szerdán és csütörtökön reggel 6 órakor a Roráte-mise keretében tartják. A triduum előadója dr. Kajtár Edvárd atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető professzora lesz. Ezeken a napokon reggel 5 órától már lesz gyónási lehetőség.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
                

Kövessen minket a Facebookon is!