Helyi hírek 2021. november 29. 10:00

Ők lettek idén a Megyei Prima-díjasok

Képgaléria
Ők lettek idén a Megyei Prima-díjasok
Dr. Svébis Mihály főigazgató főorvos, sebész, címzetes egyetemi docens (Kecskemét), Csombor Terézia Aase-díjas magyar színésznő (Kecskemét), és Radványi Mária zongoraművész, művésztanár (Kecskemét) kapták meg idén a Bács-Kiskun megyei Prima Díjakat és a vele járó 1-1 millió forintos csekket. Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó (Kecskemét) a legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át. A VOSZ Bács-Kiskun megyei elnökségének különdíját és a vele járó 500 ezer forintot pedig a Penge Benge Jazz Band (Kecskemét) kapta meg.

Borítókép és további fotók: Vincze József

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Prima Díjat és az internetes szavazatok száma alapján elnyert közönségdíjat november 26-án adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában rendezett nagyszabású gálaesten.

Házigazdaként Weninger Richárd, a VOSZ megyei elnöke nyitotta meg gálaestet, melyen mintegy kétszáz meghívott, ismert vállalkozók, közéleti személyiségek vettek részt. A VOSZ megyei elnöke a beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított megyei Prima-díj kiállta az idők próbáját, és 17 év alatt méltó́ rangra tudott emelkedni a megye kulturális életében.

A díjátadó gálaesten prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere dr. Svébis Mihálynak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatójának küldött magán-videóüzenetben gratulált. Ahogy üzenetében a miniszter fogalmazott: "Nagy örömömre szolgál, hogy köszönthetem kedves barátomat, Svébis Mihályt, a kecskeméti kórház főigazgatóját, aki az elmúlt 40 évben szorgalmasan, alázatos munkával kimagasló eredményeket ért el a szakterületén is, és a kórház igazgatásában is. Pályafutása az egyik legnagyobb múltú, és leggazdagabb kórházhoz, a kecskeméti megyei kórházhoz kötődik. Jelenleg ő a kórház főigazgatója, de tevékenysége alapján ő marad az intézet örökös főigazgatója. Köszönöm Mihály az eddigi munkádat, kívánom, hogy a jövőben is hasonló sikereket érj el, járulj hozzá úgy, ahogy eddig a betegek gyógyításához, valamint a magyar egészségügyi rendszer további fejlődéséhez. A Jó Isten éltessen!"

Pénteken este azonban a Four Points by Sheraton Kecskemét konferenciatermében nemcsak a megyei Prima Díjasok személyéről hullt le a lepel. A nagyszabású díjátadó gálán ugyanis átadták a VOSZ legpatinásabb díjai közt számon tartott kitüntető címeket is. Az elismeréseket a meghívott vendégek előtt vehették át a díjazottak, több kategóriában.

Az Év Kereskedője 2021-ben a Floraland Kft. ügyvezető tulajdonosa, Madarász Sándorné lett. Az Év Szolgáltatója címmel tüntették ki Szöllősi Zoltánt, az ASO Europe Kft. ügyvezető tulajdonosát, a kecskeméti Next Fitness edzőkomplexum üzemeltetőjét. H. Szabó Sándor neve is elhangzott, aki az Autoflex Knott Kft. ügyvezető tulajdonosaként kapta meg az Országos Év Vállalkozója Díjat, amelyet Budapesten a Művészetek Palotájában vehet majd át egy későbbi időpontban.
         

Kövessen minket a Facebookon is!