Helyi hírek 2021. november 29. 17:00

Születésnapi köszöntő a Szivárvány otthonban

Születésnapi köszöntő a Szivárvány otthonban
90. születésnapján – a vírushelyzet miatt zárt ajtók mögött – köszöntötték a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben a 90 éves Buki Istvánné Lajos Veronikát, aki 1931. november 22-én született Kiskunfélegyházán, egy négygyermekes családban.

Veronika hat elemi elvégzése után dolgozni kezdett. Több magángazdálkodásnál helyezkedett el mezőgazdasági besegítőként, mellette megtanult varrni, aminek később nagy hasznát vette saját háztartásában.

Huszonegy éves korában rátalált a szerelem, s alig egy évvel később, 1953. november 25-én szentesítették is azt. Házasságukból négy gyermek született, három leány és egy fiú. Életét, munkásságát a családjának és saját tanyájuk teljeskörű vezetésének, igazgatásának szentelte. Számos állatot neveltek, saját kertet gondoztak, aminek javait gyakran eladásra kínálta. A kor előrehaladtával búcsút intettek a tanyasi életnek, s férjével egy kisebb, kényelmesebb házba költöztek a városon belül, amit nagyon élveztek.



Gyermekeik családalapítása során 9 unoka és 6 dédunoka büszke nagymamája lett. Minden unoka szép emlékeket őriz a nagymama saját készítésű tésztájából és a maga termesztette zöldségekből készített családi ebédekről.

Férjével jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. 2003-ban szeretteik körében ünnepelték 50. házassági évfordulójukat. Négy évvel később sajnos el kellett búcsúzniuk egymástól…

Veronka néni 2020. január óta a Szivárvány idősek otthona lakója. Itt nagyon jól érzi magát a kedves, hozzáértő dolgozók körében. Gyermekei igyekeznek minél több időt vele tölteni, és az unokák is minden alkalmat megragadnak, hogy újra találkozzanak, beszéljenek vele.



Utoljára 10 évvel ezelőtt, a 80. születésnapjára rendezett a család nagy születésnapi meglepetést, amit idén, a 90-re is terveznek. Minden családtag azt reméli, hogy a gondoskodó, dolgos, kitartó asszony, édesanya, nagymama, dédnagymama még sokáig velük lesz.
              

Kövessen minket a Facebookon is!