Helyi hírek 2021. november 30. 12:00

In memoriam Balázs Gáborné

In memoriam Balázs Gáborné
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola szomorú szívvel búcsúzik Balázs Gáborné nyugdíjas pedagógustól, kedves kollégánktól, aki november 3-án, 87 évesen elhunyt.

Balázs Gáborné Mészáros Rozália Kiskunfélegyházán született 1934. szeptember 22-én. Az általános iskolai tanulmányai után a tanítóképzőt Kiskunfélegyházán végezte. A Somogy megyei Táska községben 1955-ben kezdett gyakorlóévesként, majd általános iskolai tanítóként dolgozott a kis faluban. Két év után Tiszaújfalu lett újabb állomáshelye, majd 1957-től 1961-ig Kunszállás-Fülöpjakabon végezte oktató-nevelő munkáját. Ez után Kiskunfélegyházára került, ahol 10 évig tanított a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a volt járványkórház épületében, amely először a Szabadság-téri Általános Iskola, később a Kossuth utcai Általános Iskola igazgatósága alatt működött. Egy évig tevékenykedett a Kossuth utcai iskolában. Az 1973-ban megnyíló Batthyány Lajos Általános Iskola fogadta be mind az ének-zenei tagozatos növendékeket, mind pedig az egykori Kossuth utcai iskola diákjait, ekkor került Rozika néni is a Batthyányba, ahonnan 1990-ben ment nyugdíjba.

Balázs Gáborné 1955-ben ment férjhez. Házasságából két leánygyermeke született, akik szintén a tanítói állást választották hivatásuknak a Batthyány Lajos Általános Iskolában. Munkáját hivatalosan is elismerték. 1988. június 5-én a „Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa Kiváló Munkáért” kitüntető jelvényt adományozott számára.

Nyugdíjba vonulása alkalmából, 1990. június 2-án megkapta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet a nevelés, oktatás érdekében végzett több évtizedes áldozatos munkájáért. Arany Oklevelét 2004-ben, a Gyémántdiplomát 2014-ben, Vasdiplomáját 2019-ben vehette át.

Meggyőződéssel és személyes példamutatásával nevelte tanítványait, gyermekeit, később unokáit a tisztességre, a kötelességek teljesítésére, egymás megbecsülésére. Életét és munkáját a lelkesedés, az emberek iránti érdeklődés, a pontos munka, a szellemi frissesség jellemezte. Kedves, mosolygós, derűt árasztó lénye hiányozni fog életünkből.

„Ma sem volt könnyű élni. Nem lesz könnyű sosem. De érdemes volt! –s mindig érdemes lesz, hiszem!” (Váci Mihály)

Emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük!

Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola Tantestülete

           

Kövessen minket a Facebookon is!