Kultúra 2021. december 4. 08:00

Karácsonyi könyvajánló

Karácsonyi könyvajánló
A Félegyházi Közlöny előző számában a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a rendezvényeit ajánlotta hangolódásként szent karácsony közelgő ünnepére. Most olyan gyermekkönyvekre hívják fel a szülők, az óvodások, az általános iskolások figyelmét, amelyek idén jelentek meg és beiratkozott olvasóként kölcsönözhetőek a bibliotékából.



Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, figurái a mai gyerekeket is elvarázsolják. A decemberben 84. születésnapját ünneplő írónő folytatja Boribon, a kismackó kalandjait, aki nagyon várja a karácsonyt. Mindenkinek szuper ajándékot talált ki, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni?




Takács Viktória 2020-ban indította el Hagyományaink című sorozatát, amelynek kötetei hazai jeles napokat ismertetnek meg a gyerekekkel. Legújabb könyvében a kis Simon izgatottan készülődik nagypapájával december 13-ára, Luca napjára. Miközben sorra elevenednek meg e nap szokásai, a kisfiú azt is megtudja, miként derítheti ki, hogy a szomszéd néni boszorkány-e.




Zágoni Balázs Karácsonyi kitérő című könyvének főszereplői egy öttagú család, akik az idei ünnepet szeretnék emlékezetesebbé tenni, mint az elrontott tavalyit. A gyerekek és a szülők úgy döntenek, hogy most jóval hamarabb elkezdenek készülni a szentestére, de ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy azt tervezik. Meg lehet menteni a karácsonyt? Szebbé lehet tenni az ünnepet? Ebből a rövid, kedves, tanulságos, szívszorító történetből ez is kiderül.
          

Kövessen minket a Facebookon is!