Helyi hírek 2021. december 3. 16:00

Jól csavargatták az agyukat a Batthyány nyolcadikosai

Jól csavargatták az agyukat a Batthyány nyolcadikosai
Idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható „Agycsavaró matematikaversenyt” az általános iskolások számára a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG szakközépiskola.

A verseny kétfordulós volt. A Batthyány Lajos Általános Iskolából 32 tanuló indult el, rájuk egy otthon kidolgozandó feladatsor várt. Az eredmények alapján 19 tanulót hívtak be a 2. fordulóra, amit november 25-én tartottak a gépészetiben. A résztvevő tanulók IKT eszközök segítségével oldották meg a verseny feladatait. Az elérhető maximális pontszám 32 pont volt.



Mondhatni tarolt a Batthyány iskola, hisz az első 10-ben 9 az intézmény tanulója, de még többen is értek el szép eredményt. A verseny rendkívül szoros volt, amit az is mutat, hogy az első három helyezett, a Batthyányba járó versenyző ugyanannyi pontot ért el, így köztük a gyorsaság döntött.



Végül Csenki Ákos lett a győztes, második Farkas Liliána lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Nagy Krisztián állhatott. Negyedik Rácz-Szabó Alexandra, ötödik Krizsán Botond, míg hatodik helyen Kiss Gergő végzett. Mindegyikük a 8.a osztály tanulója. A gyerekekkel együtt örülhetett a sikerkovács Rádiné Petróczi Mária Márta tanárnő és osztályfőnökük, Fekete Imre is.



A megmérettetés után a résztvevők megismerkedhettek a középiskola 3D-s nyomtatójával és a robotika rejtelmeivel.  

Felkészítő tanárok: Rádiné Petróczi Mária Márta, Selyem Erika Lenke

Fotó: PG
         

Kövessen minket a Facebookon is!