Program 2021. december 5. 16:00

Adventi hangversenyére készül a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

Adventi hangversenyére készül a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa
Hagyományos adventi hangversenyére készül a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa december 12-én, 15:30-kor. Idén is a Szent István Templomban várják az érdeklődőket és zenebarátokat.

Szabó Péternétől, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesületének elnökétől megtudtuk, hogy nehéz időszakot tudnak maguk mögött. Bár tavaly is készültek a decemberi eseményre, sajnos a vírushelyzet annak megrendezését nem tette lehetővé. 2021-ben mindössze egyetlen szabadtéri fellépésük volt a főtéren, így természetesen ők is nagyon várják, hogy végre énekelhessenek a félegyháziaknak.



Külön öröm számukra, hogy egy elismerő oklevelet is átvehettek a közelmúltban, amely alapján a kórus felvételt nyert Kiskunfélegyháza Értéktárába. Hozzátette, hogy nagy örömükre szolgál, hogy teljes létszámmal jelen vannak és bár egyik alapító tagjuk, Meizlné Klárika búcsúzott az aktív kórusléttől, két új taggal is bővültek az elmúlt időszakban.

Vili Balázs művészeti vezető elmondta, hogy a nagy kihagyás után feltett szándékuk az, hogy ne csak zenei élményt, hanem lelki élményt is nyújtsanak a jelenlévőknek. Úgy véli, hogy az állandó rohanásban nehéz a ma emberének átélni igazán az adventi időszakot. Ezért hívják és várják a városlakókat, hogy adjanak egy pluszt a zene által, amit máshol nem kapnak meg.



–  Képzeletben leültetjük a karácsonyfa köré a megjelenteket, hiszen biztosan mindenkinek van szép élménye a karácsony meghittségéről. Oda akarjuk elvinni őket a zenénkkel. Meg akarjuk állítani a levegőt. Ha ez sikerül, akkor a kórus visszatért, és újra tudja a küldetésének megfelelő zenét, üzenetet átadni – tette hozzá.

A repertoárról elárulta, hogy lesznek új művek a megszokotthoz képest. Könnyed, de mégis mélyen átélhetőek. Helyet kapnak olasz dalok és Kodály Zoltán: Adventi énekét is hallhatja a közönség. A koncerten a szegedi AranyEzüst kvartett is közreműködik és Bolla Julianna zongorajátékát is élvezhetik a megjelentek.

Zárásként az Amatőr Királyi Szakácsok segítségével tea, forralt bor és sütemény várja az zenekedvelőket.

Z. A.

           

Kövessen minket a Facebookon is!