Helyi hírek 2021. december 7. 08:00

Városi adománygyűjtések – hogy mindenkinek boldog lehessen a karácsony

Városi adománygyűjtések – hogy mindenkinek boldog lehessen a karácsony
Kiskunfélegyházán is számos adománygyűjtő kezdeményezés közül választhatnak azok a cégek és magánszemélyek, akik lehetőségükhöz mérten támogatni szeretnének rászorulókat, nehéz helyzetben lévőket. Az alábbiakban az ő választásukat szeretnénk segíteni.

Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozói (jó állapotú) játékokat és könyveket gyűjtenek, amit karácsony előtt a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályának látókörében lévő rászoruló családok között osztanak szét. Az adományokat december 10-éig várják a könyvtár portájára, az intézmény nyitvatartási idejében.

Torony ABC
Bajzák-Csikós Ágnes, a Torony ABC üzletvezetője tartósélelmiszer-gyűjtést szervez üzletében. Tartós élelmiszereket, édességeket várnak. Nem ragaszkodnak a helyben vásárláshoz, december 20-áig máshonnan érkező adományokat is elfogadnak.  

Polgármesteri hivatal

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztálya téli gyermek- és felnőttruhákat, használati eszközöket, bútorokat, háztartási gépeket vár folyamatosan december közepéig, hogy időben el tudják juttatni a rászoruló családoknak.

Kiskunfélegyháza összefog a város cicáiért
Magánszemélyek és cégek is felsorakoztak a Kiskunfélegyházi Cicamentők javára szervezett adománygyűjtő kezdeményezés mögött. Rékasi Szilvia önkéntes állatmentő és lánya idejüket és pénzüket áldozzák a kóborló macskák befogására, gondoskodnak róluk, gazdát keresnek nekik, ha kell, gyógyíttatják, ivartalanítják azokat. Aki bármilyen formában támogatni szeretné ezt az önzetlen tevékenységet, megteheti tárgyi adománnyal, vagy az alábbi helyszíneken található perselyekben elhelyezett készpénzfelajánlással: Alap trafik, Torony ABC, Balance női-férfi divatüzlet, Tündérvilág, Mancs Állateledel és Akvarisztika Szaküzlet, Profi Csokiszolárium Stúdió, a Penny melletti Nemzeti dohánybolt, Kozák italkereskedés, Omnivet Kft. állatorvosi rendelője.

Sarlós Boldogasszony Főplébánia
A Sarlós Boldogasszony Főplébánia is szeretettel fogad tartós élelmiszereket, illetve édességeket a rászoruló családok részére. Felajánlásaikat misék után, vagy 7 és 16 óra között a plébánia portáján várják.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportja
A szervezet egész évben fogadja a szezonális, évszaknak megfelelő, jó minőségű ruha- és cipőfelajánlásokat, tartós élelmiszereket, háztartási eszközöket, konzerveket, száraztésztát, gyermekjátékokat, édességeket, rizst, cukrot, valamint étolajat.

Az adományokat a Móra-tér 11. szám alatti irodába várják hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között, kivéve a december 16-21. közötti gyűjtési időszakot. Amennyiben a vírushelyzet engedi, "Adni öröm" gyűjtési akciójukat december 16-20. között tartják, a Spar üzletekben 8 és 18 óra között. Ebben az időszakban a tartósélelmiszer-adományaikat leadhatják a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek a Spar üzletek bejáratánál. A beérkező adományokból karácsonyi csomagokat készítenek nagycsaládok és egyedül élő idősek számára.

HumanumSalma Humanitárius Alapítvány
Az alapítvány munkatársai egész évben várják a jószándékú emberek felajánlásait, amelyek lehetnek: bútorok, ruhák, használati cikkek. Az adományokból a mélyszegénységben élő családokat, illetve egyedülállókat kívánják támogatni. Amennyiben személyesen szeretnék átadni felajánlásaikat, a Korona utca 4. szám alatt megtehetik, vagy Salma Ferencnél, a 06 70 248 5052-es számon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány Kiskunfélegyházi Kutyamenhelye
A kiskunfélegyházi kutyamenhely, a Projekt-Pusztahunde e.V-vel közösen ingyenes kutya és macska ivartalanítási akciót szervez városunkban, illetve az alábbi településeken: Tiszaalpár, Csólyospálos, Pálmonostora, Petőfiszállás, Jászszentlászló, Kunszállás. Olyan rászoruló állattulajdonosok jelentkezését várják, akiknek nehézséget jelent az ivartalanítás költségének kifizetése, de felelős gazdaként fontosnak tartja ezt, a mára már rutinműtétnek számító beavatkozást. A mikrochippel és veszettség elleni oltással nem rendelkező állatok oltása és chipezése az akcióban részt vevők részére térítésmentesen pótolható. A beavatkozást az Omnivet Kft. rendelőjében lehet elvégeztetni. További információ kérhető a 06 70 434 3002-es telefonszámon.

Ezen felül egész évben szívesen fogadja a menhely a tárgyi felajánlásokat: jutalomfalatok, tisztító- és fertőtlenítőszerek, polár pokróc, mosogatószer, mosópor, májkrém konzerv, Advocate spot on szer, egyéb gyógyszerek, féreghajtó tabletták.

V. B.
      

Kövessen minket a Facebookon is!