Helyi hírek 2021. december 9. 08:00

Lezsák Sándor: Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra!

Lezsák Sándor: Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra!
– Támogatom a kistelepülések életerős megmaradását, a színvonalas iskolai és a korszerű egészségügyi ellátást. Mindazokat, akik a személyes- és a közvagyon biztonságát erősítik. Támogatni kell helyi és kormányzati szinten egyaránt a vadőr, halőr, gátőr, rendőr, polgárőr, lovas polgárőr, mentő, erdész, tűzoltó hivatásokat – mondta el Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője.

Borítókép: MTI

Az Országgyűlés alelnöke kiemelte: nagyon fontos, hogy mind az országban, mind pedig a választókerületben az elindult fejlődés és gazdasági növekedés folytatódjon a jövőben is, ezért sem hagyhatjuk, hogy a már rosszul vizsgázott baloldali szereplők újra hatalomhoz jussanak.

Az elmúlt tizenkét évben jól látható és Bács-Kiskun megye 4. választókerületében is tapasztalható, milyen sok lehetőség és helyzet, pályázati program és egyedi kormányzati támogatás adódott, amellyel éltek a települések, felvirágoztatva ezzel környezetünket. Több milliárd forint összegben fejlődik a térségben hamarosan elkészülő M44-es autóút Tiszakürt-Lakitelek közötti 10,1 kilométeres szakasza, valamint az 556 méter hosszú új tiszaugi Tisza-híd építésével, a bugaci Aranymonostor és látogatóközpont fejlesztésével, az izsáki új általános iskola építésével, valamint több óvoda és bölcsőde felújításával és építésével.

Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület polgármestereinek negyedévente tartandó, következő találkozójára december 16-án kerül sor. A súlyosbodó járványhelyzet miatt ezúttal online formában egyeztetnek a térség vezetői. A találkozó keretében a településvezetők bemutatják az elmúlt időszak fejlesztéseit és a következő időszak várható projektjeit, a jövőbeli terveket.

Lezsák Sándor hozzátette: a települések és civil szervezetek mellett az egyes személyek támogatása Magyarország Kormánya kiemelt célkitűzése. Az idei esztendőben 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, 2022 elején pedig már a teljes 13. havi nyugdíjat nyújtja a kormány a nyugdíjasok számára. 2022. január 1-jétől rendkívüli, 20 százalékos minimálbér-béremelésről döntött a kormány. Ennek köszönhetően jövőre már magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér volt.

Mindemellett segíti a kormányzat a fiatalok önálló életkezdését, ami elengedhetetlenül fontos a települések jövője és megmaradása szempontjából. 2022-től a 25 év alatti fiataloknak, 280 ezer főnek nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, ami 22 százalékos pluszjövedelmet jelent számukra. A családok is további megerősítést kapnak azzal, hogy visszakapják a 2021. évben befizetett személyi jövedelemadójukat. A családi adó visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent.

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra!
       

Kövessen minket a Facebookon is!