Helyi hírek 2021. december 6. 17:30

Újabb félmilliárd forintot nyert fejlesztésekre Félegyháza – Képgalériával

Képgaléria
Újabb félmilliárd forintot nyert fejlesztésekre Félegyháza – Képgalériával
Mintegy félmilliárd forintos kormányzati támogatásról számolt be közösségi oldalán Csányi József. A polgármester a hír hátteréről és a jelentős összegből megvalósuló beruházásokról lapunk érdeklődésére elmondta: a támogatásból megvalósuló út-, parkoló- és járdaépítések olyan nyomot hagynak Kiskunfélegyháza városképén és komfortján, aminek előnyeit minden itt élő élvezni fogja. Hozzátette: a város hónapokkal ezelőtt nyújtotta be pályázatát a kormányhoz a hat égetően fontos projektre, aminek sikerében nagy szerepe volt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásának. Ezért ezúton is köszönetet mond a félegyháziak nevében.

A támogatást az alábbi fejlesztések megvalósítására fordítja az önkormányzat:

Korona utca, az OTP-nél

A belváros egyik legforgalmasabb és közben az egyik legméltatlanabb utcája „faltól-falig” megújul. A buszmegálló áthelyezésével és a parkolási rend átalakításával szebb és rendezettebb lesz a környezet, emellett számos új parkolóval bővül a belváros egyik legzsúfoltabb utcája. A kivitelezéssel párhuzamosan az OTP által használt épületet is felújítják.

Deák Ferenc utca
Az Egészségközpont utcájának jellegét és minőségét szeretné a városvezetés továbbvinni a Deák Ferenc utca újjáépítése során a József Attila Iskolától a Kossuth utcáig. Itt is faltól-falig építünk újra mindent: utat, járdát, utcabútorokat, közvilágítást. Emellett az iskola mögötti, valamint a mentőállomás mögötti közöket is teljesen újjáépítjük.

Csongrádi utca, a Vásártérnél
A folt hátán folt utca is megújul. A Mol kút és a Bajcsy utca között nemcsak új út készül, hanem – gondolva a vásári napokra – 80 új ingyenes parkolót kialakítása is megtörténik a vásárba érkezők kényelmét szolgálva. A Zöldmező-lakótelep bevezető útjának befejezése is megtörténik.

Óriási piaci-postai parkoló
Januárban megkezdődik a Posta mellett épület bontása, így a mögötte lévő (már üres) önkormányzati területtel összevonva megépülhet Kiskunfélegyháza új központi parkolója. A tervek úgy készültek el, hogy a piaci árusok nagyobb teherautói piacnapokon itt fognak parkolni, így nem vesznek el parkolóhelyeket a lakosságtól sem a Pázmány, sem az Oskola utcában. A parkolóépítés mellett a belváros egyik utolsó szégyenfoltját, a Pázmány utcát is kompletten újjáépítik a tervek szerint – foglalta össze Csányi József polgármester.
         
Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!