Helyi hírek 2021. december 11. 19:15

Felgyulladt az adventi koszorún a harmadik gyertya

Képgaléria
Felgyulladt az adventi koszorún a harmadik gyertya
Advent harmadik hétvégéjén szívünk közelebb kerülhet ahhoz a csodához, amelyet a karácsony jelent sokunknak. A harmadik gyertya az öröm szimbóluma. Ez az időszak nemcsak a csodás fények ragyogó csillogását, a finomabbnál finomabb ételek sokaságát jelenti, hanem a családok, baráti társaságok összetartozását is. Az elmúlt időszak nehézségei ráébresztettek bennünket arra, hogy a mindennapi életünk elengedhetetlen kellékei ezek a kötelékek, amelyek nélkül élhetünk, de nem érmes.

Hatvani Zsófia református lelkész szívmelengető szavai is erre hívták fel a figyelmünket a december 11-én történt eseményen, amit a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola növendékeinek műsora tett varázslatosabbá. Az utolsó előtti gyertyát dr. Réczi László városunk díszpolgára lobbantotta lángra.

A lelkésznő Máté evangéliumának egy részletével hívta fel a hallgatóság figyelmét arra, hogy ha Isten kezébe adjuk az életünket, nem leszünk soha sem egyedül, mert Jézus Krisztus óvó kezei megtartanak a legnagyobb elkeseredésünkben is. – Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek, vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél, s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? Hát, a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább?  Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát, és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja.”

Máté evangéliuma 6. fejezet 25-34.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!