Kultúra 2021. december 13. 12:00

Meghitt, megható pillanatokat teremtett a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

Meghitt, megható pillanatokat teremtett a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa
Sok meghitt és megható pillanatot teremtett adventi koncertjén a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa december 12-én, vasárnap. Bár 2020-ban a járványügyi helyzet ezt nem tette lehetővé, de idén 15. alkalommal adott helyet a Zenebarátok hagyományos karácsony előtti koncertjének a Szent István templom.

Borítókép és további fotók: Fábián Adrienn



A műsor elején elhangzott, hogy a kórus célja, hogy a zene és az ének hangjával készítsen fel mindenkit a közeledő nagy ünnepre, a karácsonyra. Az ilyenkor jellemző lecsendesedéshez, az örömteli várakozáshoz, a megbékéléshez és a lelki megtisztuláshoz próbálnak segítséget nyújtani és változatos, ünnepi dalokkal ráhangolódni Jézus születésére.



Vili Balázs, a Zenebarátok Kórusának művészeti vezetője korábban elmondta, hogy a céljuk, hogy kicsit megállítsák az időt ezen a koncerten. Kodály Zoltán Adventi éneke mellett hallhattunk olasz műveket, Leontovics Karácsonyi harangok című átdolgozását is, Walter Afanasieff: Jesus born on This Day című dala is helyet kapott a műsor folyamán és Szatmári Imre Erdélyi karácsony című vegyeskarra íródott művét is előadta a kórus. Elmaradhatatlan karácsonyi dalok, mint az Ó gyönyörű szép vagy a Csendes éj kezdetű dalok is a kórus hibátlan előadásában szólaltak meg, utóbbinál mindössze a tagok kezében tartott mécsesek szolgáltatták a fényt, még meghittebb pillanatokat okozva ezzel az eseményen.



A kórus állandó segítője, Bolla Julianna csodálatos zongorajátéka mellett bemutatkozott a szegedi AranyEzüst kvartett, vonósnégyesük páratlan élménnyel ajándékozta meg a hallgatókat.

A koncert zárásaként mindenki együtt énekelte a Mennyből az angyalt, orgonán kísért Fazekas Tamás kántor.

Z. A.
         

Kövessen minket a Facebookon is!