Helyi hírek 2021. december 14. 08:00

December 20-áig várják még a tartósélelmiszer-felajánlásokat a Torony ABC-ben

December 20-áig várják még a tartósélelmiszer-felajánlásokat a Torony ABC-ben
Mint arról korábban beszámoltunk, idén is elindították azt a gyűjtési akciót, amely során tartós élelmiszereket gyűjtenek rászoruló családoknak. Az összegyűlt adományokat karácsony előtt szállítják ki. Idén némiképp kibővítve, bútorokat, használati tárgyakat is befogadtak, amelyek kiszállítása már megkezdődött a családokhoz. Az élelmiszergyűjtés december 20-án, 18 órakor zárul.

Fotó: archív



– Nem kell nagyban gondolkodni, egy kilogramm liszt vagy egy csomag tészta is nagyon sokat segít – mondta el Bajzák-Csikós Ágnes, a gyűjtés elindítója. Hozzátette: idén szinte kérés nélkül álltak már az ügy mellé a helyi és környékbeli nagyvállalatok, cégek, akik jóvoltából péktermékek, tojás adomány, zöldségcsomagok, rétesek, tejtermékek, lisztek, tészták kerülnek a rászoruló családok asztalára. A szervező elmondta, hogy 10 db fenyőfa felajánlás is érkezett, valamint laptopot és íróasztalt is kaptak már a gyűjtés során.



Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense, az akció másik szervezője elmondta, hogy állandó raktáruk lett időközben, ahol egész évben elérhető lesz a lehetőség a felajánlásra. A gyűjtés elején intézett felhívás nyomán megérkeztek a raktárba a nagyobb bútorok, berendezési tárgyak, gáztűzhelyek, szekrénysor is, amelyek kiszállítása a családokhoz elkezdődött. A gyűjtés során játékokat is vártak, ezek tárolásában, rendszerezésében a Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai nyújtottak segítséget.



Bajzák-Csikós Ágnes hangsúlyozta, hogy december 20-án, 18 óráig várják a Torony ABC-ben elhelyezett kosárba még a felajánlásokat, majd lezárul a gyűjtés, hiszen másnap elindul a kiszállítás.

Az adományok kiszállításában a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály valamennyi munkatársa, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény és a Mezei Őrszolgálat munkatársai vesznek részt idén is.
           
Z. A. 
             

Kövessen minket a Facebookon is!