Helyi hírek 2021. december 16. 16:00

Átadták a karácsonyi adományokat a könyvtárban

Képgaléria
Átadták a karácsonyi adományokat a könyvtárban
Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adománygyűjtést szervezett a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályával kapcsolatban álló családok részére. A mintegy kettőszáz adománydobozt december 16-án Bajzák Andrea ifjúsági referens, valamint Ódor László, a kedvezményezett osztály vezetője vehette át Abonyi Szilviától, a könyvtár igazgatójától.

– A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a karácsonyi játék és könyvgyűjtési felhívásunkat októberben tettük közzé és december 10-éig gyűjtöttük az adományokat. Ez idő alatt számos szép ajándék érkezett be, amit ezúton is köszönünk minden felajánlónak, adományozónak. A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályával közösen gyűjtött ajándékokat a könyvtár kollégái dobozolták be a családok számára. Szeretnék köszönetet mondani nekik, és kiemelni munkatársaim közül Kátai Gyöngyit, Rigó Imrénét és Kovács Etelkát, akik napokon át szortíroztak és osztották szét a játékokat, könyveket, hogy azok, akik majd megkapják, korosztályuknak és nemüknek megfelelő meglepetésben részesülhessenek. Köszönjük a polgármesteri hivatal munkatársainak, különösen Bajzák Andreának és Ódor Lászlónak, hogy a körülbelül 200 adománydobozt eljuttatják a rászoruló családok részére. Az ajándékdobozok társasjátékokat, babákat, autókat, plüssöket tartalmaznak, amiket a város körzeteinek képviselői fognak elvinni a családoknak – mesélte el Abonyi Szilvia. 

Bajzák Andrea kiegészítette az információkat azzal, hogy számos család van a látókörükben, akiknek havi jövedelme némileg több, mint akiknek a gyűjtést eredetileg szánták, de ennek ellenére nehéz körülmények között élnek. Rájuk gondolva a hivatali dolgozók további szeretetcsomagokat állítottak össze, amiket a mezőőrök juttatnak el a megfelelő helyekre.

V. B.
            

Kövessen minket a Facebookon is!