Helyi hírek 2021. december 17. 10:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Új hírcsatorna – MegyeházaTv podcast

Új hírcsatorna – MegyeházaTv podcast
Hallgassa vasalás, vezetés, tanulás és akár munka közben is a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stúdiójának podcast csatornáját, amely a napokban indult el. A MegyeházaTv stúdióbeszélgetéseit tették elérhetővé a legismertebb podcast csatornán, ahol a temérdek zenei felhozatal mellett, az élet számos területéről kínálnak érdekes és értékes tartalmakat. Kövesse adásaikat a Facebook és a Youtube után már a Spotify tartalommegosztó szolgáltatáson keresztül is.

Szeretnék szélesíteni azok körét, akiket bár érdekelnek a beszélgetős műsorok, de életkoruk, munkájuk miatt a hagyományos hírforrásokat nem, vagy nehezen érik el. A stúdióba hétről-hétre olyan vendégeket hívnak meg, akik szakmai tevékenységükkel, közéleti szerepvállalásukkal, művészetükkel hatással vannak az itt élőkre, szebbé, színesebbé teszik mindennapjainkat. Megszólaltatják a megyei intézmények, szervezetek, hatóságok vezetőit, akik munkájuk révén élhetőbbé, biztonságosabbá teszik Bács-Kiskunt. Beszélgetnek olyan közösségi vezetőkkel, akik munkájuk által erősítik a megyei identitástudatot, közösségeink összetartozását. 

Bemutatnak jó gyakorlatokat, amelyek mintául szolgálhatnak az élet számos területén. Jó példákat hoznak a gazdaságfejlesztésre, a klímavédelemre, az értékek és a hagyományok éltetésére, őrzésére. Céljuk, hogy egy témájában, mondanivalójában igényes tartalommal szolgáljanak megyénk lakosságát a „Két folyó közt” podcast csatornával. 

Eddig 5 beszélgetés érhető el, amely hétről-hétre bővül. Megtalálhatják dr. Farkasinszki Lóránttal készült beszélgetés mellett, Kis János evangélikus lelkész, és Görbe László piarista plébános adventi gondolatait. A régészet mindenki sikertörténete címmel, a Katona József Múzeum igazgatójával, dr. Rosta Szabolccsal is készült beszélgetés. Megismerkedhetnek Bárth János nyelvésszel, aki a megyei helynevek után kutat, valamint Csík Jánossal, akivel múltról, jelenről, jövőről beszélgettek. Elérhető lesz dr. Sztana Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Közúti igazgatóság igazgatójával történt beszélgetés is. 

Hallgasson bele Ön is a megye hangjába az alábbi elérhetőségek egyikém:

www.bacskiskun.hu/oldalak/podcast

vagy:

https://open.spotify.com/show/4fMDIYXvs5GVX6sxuV8IZd
        

Kövessen minket a Facebookon is!