Helyi hírek 2021. december 17. 11:00

Ismét támogatja a járóbeteg-szakrendelések működtetését az önkormányzat

Képgaléria
Ismét támogatja a járóbeteg-szakrendelések működtetését az önkormányzat
22 napirendi pontot tárgyalt meg idei utolsó ülésén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A városatyák több más mellett a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet 2022. évi támogatási kérelmét is megvitatták, és úgy határoztak, hogy több mint 14,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtanak az egyes szakrendelések működéséhez.

A félegyházi önkormányzat évek óta nyújt működési támogatást a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyeként működő Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet egyes szakrendeléseinek működéséhez. A kórház ennek alapján 2022-ben is a gyermek, a kardiológiai és szív ultrahang, valamint a szemészeti szakrendelések működéséhez kéri az érintett önkormányzatok támogatását. A teljes támogatási igény mintegy 20,3 millió forint, amit a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések önkormányzataitól igényel a kórház. A települési önkormányzatok közös érdeke az egészségügyi szakellátás megfelelő működése, a várólisták lehetőség szerinti csökkentése. A félegyházi önkormányzat a kórház támogatási kérelmét és a képviselő-testület határozatát valamennyi területi ellátásban érintett önkormányzatnak megküldi azzal a kéréssel, hogy esetszám arányosan ők is támogassák az adott szakrendelések működését.

Az Oskola utcai parkoló kialakításával kapcsolatban a dr. Holló Lajos utca 1. számú ingatlanon található felépítmény elbontása is szerepelt a napirendi pontok között. Mint az az előterjesztésből kiderül, az elbontáshoz a tervdokumentáció elkészült, a kiírt versenyeztetési eljárás során kapott legkedvezőbb ajánlat szerint a szükséges munkák elvégzésének nettó költsége meghaladja a 43 millió forintot, és mintegy három hónapot vesz igénybe. Az összeget a képviselő-testület jóváhagyta, a szükséges engedélyeket az önkormányzat beszerezte. Így 2022 első negyedévében megvalósulhat a bontás, majd – a kivitelezésre irányuló versenyeztetési eljárás lefolytatása után – a parkoló kivitelezése is megtörténhet. A parkolási díjjal és annak részleteivel kapcsolatban a későbbiekben külön előterjesztés készül, de előreláthatólag – a városban alkalmazott rend szerint – az első két óra ingyenes lesz.

A Mártírok útja járdafelújítás projekt megvalósítása során szükségessé vált műszaki változtatások plusz költségeinek fedezésére mintegy 2,7 millió forintot szavaztak meg a képviselők. Ezt többek között az tette szükségessé, hogy a kivágott fák gyökérzeténél a meglévő csapadékvíz-vezeték megsérült, cseréje indokolttá vált; valamint a tervezett szegélykő és térkőburkolat kiegészítésére is szükség volt.

A képviselő-testület végül egy perces néma felállással tisztelgett a nemrégiben elhunyt Kerék Csaba díszpolgár emléke előtt.

Legközelebb 2022. február 3-án lesz képviselő-testületi ülés, amikor egyebek mellett Kiskunfélegyháza város éves költségvetése szerepel a napirendi pontok között.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!