Helyi hírek 2021. december 19. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent 4. vasárnapja – 2021. december 19.

1. Hétfőn este 6 órakor lesz a Szent József közösség találkozója a Közösségi Házban. Hívják és várják a férfiakat.

2. December 22-én, szerdán délelőtt keresik fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak elmenni a templomba, hogy ők is szentgyónással, szentáldozással készülhessenek a karácsonyra. Kérik a kedves híveket idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a plébánián.

3. Ebben az évben az utolsó hajnali misét pénteken 6 órakor tartják. December 24-én, este nem lesz szentmise.

4. A karácsony Jézus születésének az ünnepe. December 24-éről 25-ére virradóan kezdik az éjféli misét, amely előtt ½ 12-től közös éneklésre hívnak mindenkit.

5. Karácsony első és másnapján reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 5 órakor lesz szentmise, amelyek előtt közös karácsonyi éneklést tartanak.

6. December 25-én, szombaton a 9 órai szentmisében az egyházközség hittanosai betlehemes játékot adnak elő. Jézus születésének ünnepén az esti szentmisében a Palestrina Kamara Kórus énekel.

7. December 26-án, jövő vasárnap Szentcsalád ünnepe lesz, ezért szentmisék végén a családokat külön is megáldják.

8. A karácsonyi ünnepek alatt a templom elavult, már nem szabványos elektromos vezetékeinek, berendezéseinek felújításához, cseréjéhez kérik a kedves hívek lehetőségükhöz mért adományait. Nagylelkű támogatásukat Isten fizesse meg!

9. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak és karácsonyi képeslapok vásárolhatóak a sekrestyében és a plébánián.
            

Kövessen minket a Facebookon is!