Sport 2021. december 21. 12:00

Kiváló eredménnyel lovagolt Domokos-Kószó Marcell

Kiváló eredménnyel lovagolt Domokos-Kószó Marcell
Október végén rendezték meg Szilvásváradon az idei díjlovagló Championátus versenyt, ahol a Móra Ferenc Gimnázium tanulója, a félegyházi Domokos-Kószó Marcell az A kategória ifjúsági bajnoka lett. A Kéktói Ménes SE színeiben versenyző Marcell, az egyesület FURIOSO-123 LÉNYEG nevű lován vett részt a megmérettetésen.



Marcell elmondta, hogy apai nagyapja fogathajtó volt, édesapja kedvence a díjugratás volt, így amikor vele megismertették a lovakat, egyértelmű volt a jövő. Szentesen, majd Szegeden tanult lovagolni, az idei versenyt mindösszesen egy néhány hónapos előzte meg. Elmondta, hogy sok tanulnivalója van, de nagyon örült ennek az eredménynek. Számára is meglepetés volt, hogy megnyerte a versenyt, amibe legjobb tudását beleadta.  



Csáki Mónika, Marcell edzője elmondta, hogy nagy kitartást igénylő sportág a díjlovaglás, éppen ezért talán viszonylag kevés fiatalnak vonzó, hiszen huzamosabb idő után lehet eredményeket felmutatni. Egy ilyen versenyen, ahol Marci is indult nagyon összetett szempontok alapján hirdetnek győztest: pontozzák a pontosságot, a feladatok kivitelezését, az összképet, a fegyelmezettséget. Hozzátette: a jövőben, reményeik szerint Marcell már saját lóval kezdi a versenyzést, a lehetőségek tekintetében pedig így ezzel a párossal nagyon messzire lát.
              

Kövessen minket a Facebookon is!