Kultúra 2021. december 22. 16:00

Bemutatták Zümike, a méhecske című mesekönyvet

Képgaléria
Bemutatták Zümike, a méhecske című mesekönyvet
Fliszár Károly György első mesekönyvének, a Zümike, a méhecskének a bemutatója volt december 21-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Az eseményen megjelent a könyv illusztrátora, Tarjányi Xénia művésztanár is, akinek alkotásait közelebbről is megtekinthették a megjelentek. A szerző bemutatta Zümikét, és a méhekhez fűződő különös, szeretetteljes kapcsolatát, majd az epizódok keletkezési körülményeiről is mesélt a közönségnek. Megtudhattuk, hogy számára nagyon fontos, hogy a mese valóságos legyen, a kötetben található 10 történet is ehhez igazodik, pontról-pontra követi egy méh életét. Hozzátette: a történet akkor kelt igazán életre, amikor Tarjányi Xénia munkája nyomán megszületett Zümike, immár képekben is.

Tarjányi Xénia elmondta, hogy nagyon megtisztelő volt a felkérés és számára is sok újdonságot tartogatott ez a munka. Olvasott róluk, ismerkedett ezekkel az állatokkal az alkotás előtt, majd 2 hónapig tartott, amíg megszülettek a képek a történetekhez. A mesekönyv utolsó történetét, a Kirajzás címűt, Páll Panna, a Platán Utcai Általános Iskola tanulójának előadásában hallgathatta meg az eseményen a közönség.

A mesekönyv hangoskönyv formában is elérhető, amelyhez az író egykori osztálytársa, dr. Molnár Valéria kölcsönözte a hangját, a zenéjét pedig Bajovics Milán szerezte.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
         

Kövessen minket a Facebookon is!