Helyi hírek 2021. december 28. 08:00

Az országos legjobbak között a kiskunfélegyházi Tourinform iroda

Az országos legjobbak között a kiskunfélegyházi Tourinform iroda
A TOP15-be került 2021-ben a kiskunfélegyházi Tourinform iroda. Erről a szakmai felügyeletet ellátó Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatta a fenntartó félegyházi önkormányzatot. Olasz Anita irodavezetőt többek között arról kérdeztük, hogy milyen szempontok szerint értékelték a munkájukat, és a beszélgetés során azt is megtudtuk, hogy mitől jó egy tourinform iroda.

– Az értékelés minőségbiztosítási szempontok szerint történik, aminek telefonos, emailes és személyes próbalátogatások, -vásárlások is a részét képezik. Ezek alapján az látszik, hogy az utóbbi két év eredményei szép fejlődést mutatnak a félegyházi irodában, nemcsak önmagunkhoz, hanem az országos átlaghoz képest is. Magyarországon több mint száz tourinform iroda működik, ezek szakmai felügyeletét a Magyar Turisztikai Ügynökség látja el. Az országos hálózatnak kizárólag az az iroda lehet a tagja, amelyik minden szempontból megfelel a minőségbiztosítási elvárásoknak. Ennek a célja annak a bizalomnak a megőrzése és erősítése, ami a látogatót biztosítja afelől, hogy egy tourinform irodába betérve – legyen az az ország bármely pontján – megbízható, pontos információkat és hatékony segítséget kap. Ehhez képzések, tréningek formájában szakmai támogatást kapunk.

– Milyen a jó tourinform iroda?

– Mindenekelőtt a betérőnek azt kell, hogy sugallja: itt figyelnek rá, törődnek vele. Az országos hálózat tagjaként, amit mi itt Kiskunfélegyházán teszünk, az nemcsak a helyi, hanem az országban lévő valamennyi irodát minősíti. A feladatunk kettős: egyrészt a helyiek kiszolgálása az ország különböző részeinek turisztikai lehetőségeivel kapcsolatos információkkal. Ehhez sok tematikus és regionális kiadvány áll rendelkezésünkre, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából ingyenesen tudunk az érdeklődők rendelkezésére bocsátani. Másrészt az ország más pontjairól, vagy akár külföldről ide érkezőket segítjük információkkal annak érdekében, hogy az itt töltött időt tartalmasan és élménydúsan tudják eltölteni. A jó irodában mindemellett barátságos környezet, türelmes, kedves és felkészült munkatársak vannak. Elvárás velünk szemben az is, hogy ne egyszerűen kiszolgáljuk az ügyfél igényeit, hanem – proaktív módon – felébresszük az igényüket irodánk más szolgáltatásai iránt is. Vagyis a tőlünk távozó ne csak elégedett, de úgymond „lelkes ügyfél” legyen, aki jó hírünket viszi. Ha például azzal keresnek meg bennünket, hogy szeretnének Félegyháza kártyát igényelni vagy megújítani, igyekszünk megismertetni azokat az egyéb lehetőségeket is ügyintézés közben, amelyekért érdemes hozzánk máskor is bejönni: a megvásárolható ajándéktárgyaktól az ingyenes kiadványokig.

– Melyek voltak a félegyházi iroda legfontosabb eredményei 2021-ben, és milyen tervek, kilátások vannak az új évre?

– Hárman dolgozunk a már említett feladatokon az irodában. A mögöttünk álló év egyik legkomolyabb feladata annak a turisztikai mobilapplikációnak a megvalósítása volt, ami a város 54 pontján mesél Félegyháza nevezetességeiről és értékeiről magyar és angol nyelven az érdeklődőknek. Ha a városba érkezik egy látogató, ennek segítségével bőséges tájékoztatást kaphat, ha egy telefonnal bejárja a várost és leolvassa a QR-kódos tájékoztatókat. Szintén az elmúlt év eredménye, hogy hagyományos táblákat is kihelyeztünk városszerte a legfontosabb látnivalókról. Emellett az évszakok változásainak tükrében Félegyháza szépségének állandóságára hívtuk fel a figyelmet egy nagysikerű fotópályázattal, aminek legszebb alkotásaiból szabadtéri tárlatot is rendeztünk. A 2022-es és 2023-as esztendő kiemelt eseménye lesz a Petőfi Sándor Emlékévhez kötődő programsorozat. Ennek kapcsán a város színvonalas helyi eseményekkel fog kapcsolódni az országos megmozduláshoz annak reményében, hogy minél többen látogassanak Félegyházára.

T. T.

Fotó: Fantoly Márton
       

Kövessen minket a Facebookon is!